Terug naar resultaten

Marker Wadden Expeditie (20-40 pers)

Wilt u een uitstapje maken naar de Marker Wadden met een groep tussen de 20 en 40 personen? Dan is dit het perfecte arrangement voor u. Tijdens deze dagtocht naar de nieuwe eilandenarchipel in het Markermeer, vaart u exclusief met uw groep op een traditioneel schip zoals bijvoorbeeld de Succes, Atalanta of Actia naar het hoofdeiland van de Marker Wadden. Hoe uniek is dat?

Marker Wadden Expeditie: een unieke zeilcruise voor een groep

Dit arrangement is het perfecte uitstapje voor een uitje met familie, vrienden of collega’s. Tijdens de vaartocht naar de Marker Wadden serveren wij u een lunch en op de terugweg zijn er borrelhapjes. Eenmaal aangekomen op de Marker Wadden heeft u twee uur de tijd om samen met de groep het hoofdeiland te ontdekken. Op het eiland is een informatiecentrum, waar u informatie kunt vinden over de deze nieuwe eilandengroep en de laatste ontwikkelingen.

Wat valt er te zien op de Marker Wadden

Op het hoofdeiland zijn legio mogelijkheden om het bijzondere karakter van de Marker Wadden te ervaren en te genieten van de prille natuur. Zo kunt u er heerlijk wandelen over de tien kilometer lange wandel- en vlonderpaden, vogels spotten vanuit een van de vele kijkhutten of de Steltloper, een 12 meter hoge uitkijktoren met een uniek uitzicht over het Markermeer, beklimmen. Daarnaast is er ook een strand waar u heerlijk kunt uitwaaien.

Uw arrangement uitbreiden?

Wilt u langer varen, een uitgebreid buffet of een BBQ tijdens de terugtocht of een tussenstop maken in bijvoorbeeld Volendam? Geen probleem. Tegen meerkosten kunt u dit arrangement makkelijk uitbreiden. Vraag naar de mogelijkheden op het aanvraagformulier.

De Marker Wadden is een initiatief van Natuurmonumenten in samenwerking met Rijkswaterstaat en Boskalis.

 • 10.30 Inschepen. Ontvangst met koffie of thee.
 • 11.00 Trossen los. De zeilen worden gehesen en het schip vaart richting de Marker Wadden.
 • 12.00 Tijdens de vaartocht naar de Marker Wadden serveren wij u een lunch.
 • 13.00 Aankomst in de natuurhaven van de Marker Wadden (exacte tijd is afhankelijk van de wind). De expeditie kan beginnen! Ontdek de wandelpaden, het strand, de vogelhutten of de nieuwe uitkijktoren. Een gids van Natuurmonumenten vertelt u alles over de Marker Wadden en de laatste ontwikkelingen. 
 • 15.00 Na een leuke ontdekkingstocht van dit nieuwe stukje Nederland vaart u weer terug naar de haven in Lelystad.
 • 15.30 De bediening komt langs met borrelhapjes.
 • 17.30 Na een fantastische ontdekkingstocht komt u weer terug in Lelystad.

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
20

Parkeren

Het schip vertrekt vanuit de Bataviahaven in Lelystad. U kunt uw auto parkeren bij de parkeerterreinen van Batavia Stad. Het is ongeveer tien minuten lopen naar de vertreksteiger.

Prijs is inclusief:

 • Vaartocht op een traditioneel zeilschip 
 • Koffie en thee met een roomboterstroopwafel bij ontvangst 
 • Lunch (broodjes kroket, broodjes ham en kaas, incl. jus d' orange, melk en karnemelk)
 • Borrelhapjes (bittergarnituur Hapas)
 • Bijdrage aan de Marker Wadden / Natuurmonumenten (6 €)

Exclusief extra drankjes.