Trouwen bij ondergaande zon

Arrangement Trouwen bij ondergaande zon

Een trouwerij is hoe dan ook een romantische aangelegenheid, maar trouwen op een schip, bij ondergaande zon, dat is toch romantiek ten top? Stelt u zich het plaatje voor: uw schip ligt in de haven, of onder volle zeilen op het Markermeer, IJsselmeer, de IJsseldelta of de Waddenzee. De zon gaat onder, de lucht kleurt oranje, er staat een zacht briesje en de watervogels babbelen er vrolijk op los. Om u heen staan uw dierbaren, die allemaal gekomen zijn om deze bijzondere dag met u mee te vieren. Dit wordt een hele bijzondere bruiloft, waar alle gasten nog lang over napraten!

Dit romantische arrangement biedt jullie ook nog:

 • Prachtige fotomomenten, met de ondergaande zon op de achtergrond.
 • Een unieke trouwlocatie, die jullie trouwerij heel persoonlijk en bijzonder maakt.
 • De precieze coördinaten van waar u getrouwd bent in uw trouwboekje.

Geef elkaar het ja-woord in de haven, of onder volle zeilen

U trouwt terwijl het schip aan de kade ligt, of voor anker op het IJsselmeer, het Markermeer, de IJsseldelta of de Waddenzee. Uiteraard ontvangt u eerst alle gasten aan boord én de trouwambtenaar, want die moet u niet vergeten! Na de ceremonie kunt u de taart aansnijden, eten, feesten, dansen, plezier maken, mooie herinneringen maken en genieten van dit moment met al uw dierbaren om u heen. Het imposante schip, de ondergaande zon en de allesoverheersende romantiek maken dit tot een bruiloft om nooit te vergeten!

Trouwmogelijkheden

Alle schepen van NAUPAR zijn officiële trouwlocaties op het IJsselmeer, Markermeer, IJsseldelta en de Waddenzee. U kunt naast Lelystad, ook vanuit Enkhuizen, Kampen, Hoorn of bijvoorbeeld Harlingen trouwen. Zijn jullie op open water getrouwd? Dan worden de coördinaten in jullie trouwboekje opgenomen en staat er dat jullie getrouwd zijn op (bijvoorbeeld) 54° 52" 12'. Leuk toch?

Lekker eten & drinken maakt uw trouwdag bij ondergaande zon compleet

Van feestelijke bubbels tot verrukkelijke borrelhapjes, een uitgebreid buffet, BBQ of Walking Dinner, inclusief vegetarische opties. Op onze dagtochtschepen zijn de mogelijkheden eindeloos. U hoeft nog niet direct te bestellen, maar neem gerust een kijkje in ons uitgebreide Foodbook om alvast een indruk te krijgen.

Leuke activiteiten aan boord

Tijdens uw trouwdag kunt u van alles organiseren op het schip. Wat dacht u van een gezellige pubquiz, een leerzame barista- of cocktailworkshop, een ervaren palingroker, een Photobooth voor het maken van leuke herinneringen of een swingende band/DJ om de muzikale sfeer aan boord te versterken?

Daarom is een traditioneel zeilschip bijzonder geschikt voor een bruiloft

Dit arrangement is romantisch en uniek. Een authentiek zeilschip is zeker geen doorsnee trouwlocatie en de mogelijkheid om te trouwen met de ondergaande zon op de achtergrond, is wel heel bijzonder. Ook fijn aan dit arrangement is dat alles op één locatie is: de trouwerij, het diner en aansluitend een receptie of een groot feest; het kan allemaal op het schip!

Al onze schepen hebben zowel binnen als buiten genoeg ruimte, dus u tovert het schip van uw keuze zo om tot een prachtige, persoonlijke trouwlocatie.

De duur van het arrangement

Dit arrangement is al mogelijk vanaf vijf uur en kunt u naar wens per uur uitbreiden.

Champagneontbijt

Wonen sommige gasten ver weg? Wil niemand de Bob zijn? Of willen jullie er een meerdaags feest van maken? Boek er een slaapschip bij. Verschillende schepen hebben luxe overnachtingsmogelijkheden, zelfs met een bruidssuite of jacuzzi. En de salon en het dek zijn gezellig en groot genoeg voor een uitgebreid champagneontbijt met uw familie en vrienden de volgende morgen.

Programma Trouwen bij ondergaande zon

Bij het samenstellen van het programma, de catering en de keuze van de haven bent u volkomen flexibel en bepaalt u hoe de mooiste dag van uw leven er uiteindelijk uit gaat zien. We kunnen ons voorstellen dat u toch graag een richting wilt hebben, daarom hebben we hieronder een globaal programma voor u uitgeschreven.

Welkom aan boord!

Met dit arrangement viert u uw bruiloft aan eht einde van de middag en ’s avonds, aan boord van een traditioneel zeilschip! Als het gezelschap compleet is en de trouwambtenaar is er ook, dan is het tijd voor het officiële gedeelte. Dit kan onder volle zeilen of stilliggend in de haven. Spannend, nu gaat het echt beginnen! Nog even en jullie zijn getrouwd!!

De huwelijksceremonie

Met de haven op de achtergrond of op open water wordt in een prachtige ambiance de huwelijksceremonie voltrokken. Met uw naaste vrienden en familie om u heen geeft u elkaar het Ja-woord. Wat een bijzonder moment! De exacte coördinaten van het punt waar jullie zijn getrouwd, komt in jullie trouwboekje te staan. Dat is weer eens wat anders dan de naam van een gemeente! Na de huwelijksceremonie wordt er getoost op het kersverse bruidspaar.

Varen en foto's maken

De zeilen worden gezet en er wordt onder genot van een hapje en een drankje gevaren. Dit geeft mooie plaatjes!

Dinnertime

In de lounge staat een heerlijk buffet voor u klaar. Er is voor alle gasten voldoende ruimte om te genieten van de heerlijke gerechten. Het heerlijke dessert maakt het feestmaal helemaal af. Na het diner is het tijd voor het bruidspaar om de bruidstaart aan te snijden!

Feesten midden op het water

Na het diner kan er gefeest worden. Speeches of lekker dansen op de klanken van de band of DJ. De avond wordt ingevuld hoe u het wilt. De gehele avond worden er hapjes en drankjes geserveerd. Dan komt het einde van de avond alweer in zicht en zet het schip koers richting de haven. Na een spetterende avond neemt de bemanning afscheid van u en uw gasten.

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Edam
Enkhuizen
Franeker
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Urk
Volendam
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. Onvergetelijk

  Geplaatst op

  Onlangs de bruiloft van mijn dochter gevierd aan de hand van dit magnifieke arrangement. Het was een prachtige en onvergetelijke dag! De ondergaande zon maakte het plaatje helemaal af.

  Louis

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip. De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van het door u gekozen schip, de duur en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken.

Indicatieprijzen voor het schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 4 uur Prijs p.p. 6 uur Prijs p.p. 8 uur Prijs p.p.
25 € 1.500,00 - € 1.700,00 € 60,00 - € 70,00 € 1.700,00 - € 1.900,00 € 70,00 - € 80,00  € 2.500,00 - € 2.700,00 € 100,00 - € 110,00
50 € 1.750,00 - € 2.000,00 € 30,00 - € 40,00 € 1.900,00 - € 2.200,00 € 35,00 - € 45,00 € 2.800,00 - € 3.000,00 € 56,00 - € 60,00
75 € 2.100,00 - € 2.300,00 € 25,00 - € 30,00 € 2.300,00 - € 2.500,00 € 30,00 - € 35,00 € 3.100,00 - € 3.300,00 € 40,00 - € 45,00
100 € 2.350,00 - € 2.600,00 € 23,50 - € 26,00 € 2.600,00 - € 2.800,00 € 26,00 - € 28,00 € 3.400,00 - € 3.600,00 € 34,00 - € 36,00
120 € 2.650,00 - € 2.900,00 € 22,00 - € 24,00 € 2.900,00 - € 3.100,00 € 24,00 - € 26,00 € 3.700,00 - € 3.900,00 € 30,00 - € 33,00

Deze indicatieprijzen zijn exclusief catering en excursies en incl. BTW.

Indicatieprijzen voor eten en drinken

Cateringafname is verplicht op de meeste dagtochtschepen. U hoeft nog niet direct te bestellen, maar neem gerust een kijkje in ons uitgebreide Foodbook om alvast een indruk te krijgen.

Er zijn ook een aantal schepen waar u zelf kunt zorgen voor het eten en drinken. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • Overige kosten, zoals bijvoorbeeld entertainment & activiteiten aan boord of eventuele overvaarkosten bij vertrek uit een alternatieve haven.

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek direct online het schip

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken. In het opmerkingenveld kunt u aangeven welke excursie en/of activiteit u bij uw vaartocht wilt boeken. De catering kunt u later aan ons doorgeven via een e-mail.