Middag cruise

Middagvaart – Ontspannen, lunchen en borrelen

Stap aan boord van een traditioneel zeilschip en ga een middag met uw familie, vrienden, relaties of collega’s het water op. De authentieke zeilschepen zijn de perfecte locatie voor quality time met familie of vrienden, een verfrissende vergadering, een efficiënte teambuilding of een creatieve brainstormsessie. Op het schip bent u alleen met uw gezelschap en u wordt u niet gestoord. Het prachtige uitzicht van het IJsselmeer, het Markermeer, de Waddenzee of het Ketelmeer triggert de creativiteit en even een frisse neus halen, is zo gedaan op een schip.

De vaartocht in het kort

Zeilen is heerlijk, ontspannend en activerend tegelijkertijd. Deze middagtocht biedt u:

 • Een afwisselende middag waarin u heerlijk kunt uitwaaien en genieten van de zon, wind en het water op een unieke locatie.
 • Mogelijkheid om actief bezig te zijn in de buitenlucht, bijvoorbeeld door te helpen met het hijsen van de zeilen.
 • Alle tijd om bij te praten met uw vrienden, familie en/of collega’s.

Wat valt er te beleven tijdens een middagvaart

Een middagvaart is een prettige en ongedwongen manier om bij te praten, elkaar beter te leren kennen of samen aan een project te werken. Tijdens de zeiltocht kunt u, onder het genot van een hapje en een drankje, uitgebreid bijpraten, vergaderen, presentaties geven of een teambuildingsessie doen. Want echt, op zo’n mooie locatie gaat alles beter. De natuur om u heen is een voortdurende inspirator: geniet tussen de bedrijven door van het prachtige uitzicht, overal om u heen.
Haal een frisse neus aan dek of kom in actie: help met het hijsen van de zeilen of neem het roer van de schipper over. Deze combinatie van werk en ontspanning zorgt voor een heerlijke middag, waarvan iedereen opgeladen en uitgewaaid terugkomt!

Is een middagvaart voor iedereen leuk

Een middagvaart is afwisselend en bijzonder geschikt voor een personeelsuitjes, bedrijfsfeesten, verjaardags- en jubileumfeesten of een uitstapje met familie en/of vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

Wat is de duur van een middagvaart

U kunt een middagvaart al boeken vanaf vier uur en naar wens per uur uitbreiden.

Programma middagvaart

Bij het online boeken bepaalt u hoe de middagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de middagvaart, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en zijn bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een lunch of hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder over het IJsselmeer, Markermeer of de Waddenzee.
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Edam
Enkhuizen
Franeker
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Urk
Volendam
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. Beregezellig

  Geplaatst op

  Een beregezellige middag op het water met alle collega's, zakenpartners én aanhang. Het leek wel één grote familie. Super!

  Sandrien
 2. Ontspan en geniet

  Geplaatst op

  In het kort: optimale ontspanning! Dit was een heerlijke vaartocht met minstens net zulke heerlijke hapjes en drankjes. Puur genieten!

  Marijke
 3. Culinaire hoogstandjes

  Geplaatst op

  Een middag vol culinaire hoogstandjes! In één woord: geweldig. Samen met mijn collega's heb ik genoten van deze gezellige middag op het water.

  Max

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten dagtocht

De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 8 uur Prijs p.p.
12 € 800 - € 1150 € 65 - € 95
25 € 990 - €  1150 € 40 - € 45
50 € 1890 - € 2450 € 35 - € 50
75 € 2600 - € 3100 € 35 - € 40
100 € 2850 - € 3700 € 25 - € 35
120 € 3400 - € 3900 € 25 - € 35

Alle indicatieprijzen zijn incl. BTW.

Eten en drinken

Tijdens een dagtocht kunt u op veel schepen zelf zorgen voor het eten en drinken*. U kunt ook catering laten verzorgen, denk hierbij aan de volgende prijzen:

 • Eten en drinken o.b.v. ontvangst met koffie, thee, lunch en borrelhapjes, ca. € 35,- p.p.
 • Dranken o.b.v. nacalculatie ca. € 25,- p.p.
Of maak het u zelf gemakkelijk en bestel uit ons Foodbook. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

*Let op: Op de meeste schepen is catering optioneel, maar op sommige verplicht. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Interesse? Bereken de exacte prijs en boek online

Schip

Bekijk eenvoudig de exacte prijzen en beschikbaarheid van de schepen via het schepenoverzicht. Geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen voor een dagtocht. U kunt het schip direct online boeken.

Eten en drinken

Wilt u ook catering boeken bij uw vaartocht? U kunt dit op een later tijdstip doen. Bekijk het Foodbook en stuur een e-mail naar [email protected] met uw keuze.

Excursies en activiteiten

Wilt u een excursie of activiteit bij uw vaartocht boeken? Laat het ons weten in het opmerkingenveld bij de laatste stap van het online boeken van het schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • eten en drinken