Terug naar resultaten

Trouwen en dineren onder volle zeilen

Arrangement Trouwen en dineren op het water – feest aan de wal

Deze dag wordt een van de mooiste dagen uit uw leven. Eerst trouwt u met uw grote liefde, midden op het water. Dat kan het IJsselmeer zijn, het Markermeer, IJsseldelta of de Waddenzee. Na het diner varen jullie als kersvers echtpaar terug naar de haven. Daarvandaan gaan jullie naar de volgende locatie, voor een spetterend feest met al jullie dierbaren.

Dit unieke arrangement biedt jullie ook nog:

 • Een afwisselende dag, met verschillende activiteiten op wisselende locaties.
 • Een mooie zeiltocht en prachtige foto’s van het IJsselmeer, Markermeer, IJsseldelta of de Waddenzee.
 • Meerdere locaties, waardoor u gemakkelijk gasten voor verschillende dagdelen kunt uitnodigen.

Geef elkaar het ja-woord onder volle zeilen

U trouwt terwijl het schip voor anker ligt op het IJsselmeer, het Markermeer, de IJsseldelta of de Waddenzee. Allemaal prachtige natuurgebieden, met een weids en inspirerend uitzicht. Misschien ziet u in de verte de Marker Wadden liggen, of spot u in de Waddenzee een zeehondje. Het kan zomaar gebeuren op deze bijzondere dag. Na de ceremonie gaan jullie weer richting de haven. Daarna verkassen jullie met het hele gezelschap naar de haven van locatie twee. Daar zetten jullie deze prachtige dag voort.

Trouwmogelijkheden

Alle schepen van NAUPAR zijn officiële trouwlocaties op het IJsselmeer, Markermeer, de IJsseldelta en de Waddenzee. U kunt naast Lelystad, ook vanuit Enkhuizen, Kampen, Hoorn of bijvoorbeeld Harlingen trouwen. En, ook leuk om te weten: omdat jullie op open water zijn getrouwd, worden de coördinaten van waar het schip lag, in jullie trouwboekje opgenomen. Er staat dan bijvoorbeeld dat jullie getrouwd zijn op 54° 52" 12'. Ook weer anders-dan anders!

Daarom is een traditioneel zeilschip bijzonder geschikt voor een bruiloft

Dit arrangement is perfect voor koppels die van afwisseling houden. Onze schepen zijn ruim, mooi en bijzonder geschikt als trouwlocatie. En reken maar dat het een indrukwekkend gezicht is als zo’n groot, authentiek zeilschip vol onder zeil is! Zelfs de kleinere schepen hebben algauw 600 m2 zeil, dus niemand ziet uw imposante varende trouwlocatie over het hoofd! U vervolgt uw dag op een locatie naar keuze. Misschien creëert u hier weer een hele andere sfeer, zodat uw gasten op iedere locatie aangenaam verrast worden. U kunt overigens ook de catering aan ons overlaten. Zolang u op het schip bent, zorgen wij ervoor dat het u aan niets ontbreekt!

De duur van het arrangement

Dit arrangement is al mogelijk vanaf acht uur en kunt u naar wens per uur uitbreiden.

Champagneontbijt

Wonen sommige gasten ver weg? Wil niemand de Bob zijn? Of willen jullie er een meerdaags feest van maken? Boek er een slaapschip bij. Verschillende schepen hebben luxe overnachtingsmogelijkheden, zelfs met een bruidssuite of jacuzzi. En de salon en het dek zijn gezellig en groot genoeg voor een uitgebreid champagneontbijt met uw familie en vrienden de volgende morgen.

Programma Trouwen op het water, feest op een andere locatie

Bij het samenstellen van het programma, de catering en de haven bent u volkomen flexibel en bepaalt u hoe de mooiste dag van uw leven er uiteindelijk uit gaat zien. We kunnen ons voorstellen dat u toch graag een richting wilt hebben, daarom hebben we hieronder een globaal programma voor u uitgeschreven.

Het schip ligt voor u klaar, welkom aan boord!

In de haven ligt het schip op u te wachten. Zo halverwege de ochtend gaat u aan boord, voorafgaand of tegelijk met de genodigden. Als het gezelschap compleet is en de trouwambtenaar er ook is, vaart het schip uit. Spannend, nu gaat het echt beginnen! Nog even en jullie zijn getrouwd!!

De huwelijksceremonie

Midden op het IJsselmeer, het Markermeer, de IJssledelta of de Waddenzee, onder volle zeilen, wordt de huwelijksceremonie voltrokken. Wat een bijzonder moment! De exacte coördinaten van het punt waar jullie zijn getrouwd, komt in jullie trouwboekje te staan. Dat is weer eens wat anders dan de naam van een gemeente! Na de huwelijksvoltrekking is het tijd voor een hapje en een drankje midden op het water. Als jullie willen, kunnen wij de catering hiervoor regelen.

Varen en foto's maken

De zeilen worden gezet en er wordt onder genot van een hapje en een drankje over het IJsselmeer gevaren. Dit geeft mooie plaatjes!

Dinnertime

Aan het begin van de avond wordt het buffet in de lounge geserveerd. In de salon is voor alle gasten voldoende ruimte om te genieten van de heerlijke gerechten. Na het diner is het tijd voor het bruidspaar om de bruidstaart aan te snijden!

Terug naar de haven, op naar de volgende locatie

Op een goed moment (dat hebben we van tevoren natuurlijk al samen afgesproken) gaan jullie terug naar de haven. Daarvandaan kunnen jullie naar de volgende locatie om het feest met een grote groep voort te zetten.

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Edam
Enkhuizen
Franeker
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Urk
Volendam
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. Mooiste ervaring van mijn leven

  Geplaatst op

  Absoluut 5 sterren waard! Op een prachtig zeilschip (Stedemaeght) en onder volle zeilen hebben mijn man en ik elkaar het ja-woord gegeven. En vervolgens ook nog heerlijk met onze gasten genoten van een uitgebreid diner! Het was de mooiste ervaring van mijn leven.

  Marianne

Het arrangement Trouwen en dineren op het water – feest aan de wal is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het arrangement Trouwen en dineren op het water – feest aan de wal is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • verzekeringen
 • eten en drinken