Terug naar resultaten

Trouwen op het water, feest in de haven

Arrangement Trouwen op het water/feest in de haven

Doe uw ogen even dicht en probeer het voor u te zien: een prachtig authentiek zeilschip, meerdere masten, vol in de zeilen, op het IJsselmeer. Mooi plaatje toch? Indrukwekkend ook! Dat kan uw trouwerij zijn! In de aanwezigheid van uw vrienden, familie en andere dierbaren trouwt u op een schip midden op het water. Dit is toch wel de meest romantische, bijzondere en originele manier om letterlijk in het huwelijksbootje te stappen.

En dat niet alleen, dit arrangement biedt jullie ook nog:

 • Unieke trouwfoto’s met het weidse IJsselmeer, Markermeer of het Wad als achtergrond.
 • Een unieke trouwlocatie, die jullie trouwerij heel persoonlijk, intiem en bijzonder maakt.
 • Makkelijk organiseren omdat alles op één locatie plaats vindt: van de ceremonie, receptie, het diner, het feest en de eventuele overnachting

Geef elkaar het ja-woord onder volle zeilen

Bij dit arrangement kiest u er voor om te trouwen midden op het water, te midden van uw familie en vrienden. U ontvangt uw gasten in een pittoreske haven van uw keuze. De trouwambtenaar komt daar ook aan boord en samen vaart u het water op, voor de meest romantische en bijzondere ceremonie. Zo trouwt u midden op het water en kunt u na de ceremonie, receptie of een feestelijk hapje en drankje terugkeren naar de haven. Waar meer gasten aan boord komen voor een knalfeest in de haven.

Trouwmogelijkheden

Alle schepen van NAUPAR zijn officiële trouwlocaties op het IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee. U kunt naast Lelystad, ook vanuit Enkhuizen, Kampen, Hoorn of bijvoorbeeld Harlingen trouwen. En het leuke is, dat als u midden op het water trouwt worden de coördinaten van de locatie in uw trouwboekjes bijgeschreven. Hoe uniek is dat?

Daarom is een traditioneel zeilschip bijzonder geschikt voor een bruiloft

Dit arrangement is afwisselend, sfeervol en bijzonder geschikt voor een aanstaand bruidspaar dat zoekt naar een unieke locatie. Bij het samenstellen bent u flexibel, legt u alles voor de grote dag vast op één locatie, hoeft u zich tijdens de dag niet te verplaatsen en toch vindt niet alles plaats op dezelfde plek. Bovendien trakteert u uw gezelschap ook nog eens op een heerlijke vaartocht op een prachtig traditioneel zeilschip.

Daarnaast bieden alle schepen met gezellige ruimtes binnen en buiten een ongedwongen sfeer, verzorgen ze de catering tot in de puntjes en lenen ze zich uitstekend voor een avond feesten en dansen aan dek.

De duur van het arrangement

Dit arrangement is al mogelijk vanaf 8 uur en kunt u naar wens per uur uitbreiden.

Champagneontbijt

Wonen sommige gasten ver weg? Wil niemand de Bob zijn? Of willen jullie er een meerdaags feest van maken? Boek er een slaapschip bij. Verschillende schepen hebben luxe overnachtingsmogelijkheden, zelfs met een bruidssuite of jacuzzi. En de salon en het dek zijn gezellig en groot genoeg voor een uitgebreid champagneontbijt met uw familie en vrienden de volgende morgen.

Programma Trouwen op het schip, feest in de haven

Bij het samenstellen van het programma, de catering en de haven bent u volkomen flexibel en bepaalt u hoe de mooiste dag van uw leven er uiteindelijk uit gaat zien. We kunnen ons voorstellen dat u toch graag een richting wilt hebben, daarom hebben we hieronder een globaal programma voor u uitgeschreven.

Het schip ligt voor u klaar, welkom aan boord!

In de haven ligt het schip op u te wachten. Zo halverwege de ochtend gaat u aan boord, voorafgaand of tegelijk met de genodigden. Als het gezelschap compleet is en de trouwambtenaar er ook is, vaart het schip uit. Spannend, nu gaat het echt beginnen! Nog even en jullie zijn getrouwd!!

De huwelijksceremonie

Midden op het IJsselmeer, onder volle zeilen, wordt de huwelijksceremonie voltrokken. Wat een bijzonder moment! De exacte coördinaten van het punt waar jullie zijn getrouwd, komt in jullie trouwboekje te staan. Dat is weer eens wat anders dan de naam van een gemeente! Na de huwelijksvoltrekking is het tijd voor een hapje en een drankje midden op het water.

Trouwfoto’s maken in een havenstadje

Tegen het einde van de middag meert het schip af in één van de havenplaatsjes rondom het IJsselmeer. Hier kunnen de bruidsfoto’s gemaakt worden. Terug aan boord worden er hapjes en drankjes geserveerd en wordt de tocht op het water hervat.

Diner met de daggasten

Aan het begin van de avond wordt het buffet geserveerd. In het dagverblijf is voor alle gasten voldoende ruimte om te genieten van de heerlijke gerechten. Na het diner is het tijd voor het bruidspaar om de taart aan te snijden! Het schip zet koers naar de haven, waar de avondgasten aan boord zullen komen.

En dan nu: het feest in de haven!

Het schip is terug in de haven en de avondgasten komen ook aan boord. Nu kan het feest beginnen! Er zijn hapjes en drankjes, mensen zijn blij, er wordt gedanst, gelachten en heel veel plezier gemaakt. Aan het eind van de avond neemt de bemanning afscheid van u en uw gasten.

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Edam
Enkhuizen
Franeker
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Urk
Volendam
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. Een prachtig plaatje

  Geplaatst op

  Een paar maanden terug hebben mijn partner en ik elkaar aan de hand van dit arrangement het ja-woord gegeven. En daar hebben we geen spijt van! Het was een prachtig plaatje, zo op het water. Ook de gasten vonden het super, want hoe vaak trouwt er nou iemand op een zeilschip? Wij hebben ook gebruik gemaakt van de overnachting, super romantisch!

  Iara
 2. Wat een ervaring!

  Geplaatst op

  Mijn dochter en haar partner hebben onlangs elkaar het ja-woord gegeven aan boord van een prachtig zeilschip; wat een ervaring! De bruidsfoto's aan land zijn prachtig geworden en ook de huwelijksvoltrekking is perfect verlopen. Vervolgens met het hele gezelschap stilliggend in de haven gefeest, wij hebben het enorm naar ons zin gehad.

  Diane

Het arrangement Trouwen op het water/feest in de haven is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het arrangement Trouwen op het water/feest in de haven is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • verzekeringen
 • eten en drinken