Typisch Volendam

Volendam is misschien wel het bekendste dorp van Noord-Holland. Hier komen de grootste namen van de Hollandse muziekwereld vandaan. Jaarlijks komen 2 miljoen toeristen de historische geveltjes en klederdracht bewonderen en, niet te vergeten, paling te proeven! Ook de gezellige uitgaansgelegenheden met hun typische ‘palingsound’ trekken veel bezoekers. Ervaar het zelf en ontdek op eigen gelegenheid het oude centrum en haar bekende haven.

Havens

Opstaphaven
Enkhuizen
Hoorn
Lelystad Bataviahaven
Monnickendam
Muiden

Na kennismaking met de bemanning tijdens een kop koffie of thee wordt het schip klaargemaakt voor een vaartocht over het Markermeer. Tijdens de overtocht kunt u meehelpen met het hijsen van de zeilen of ontspannen genieten aan dek. Bij aankomst in de haven van Volendam ervaart u waarom al zovelen u voorgingen.

Volendam

Volendam is een mooi vissersdorp aan het IJsselmeer. Op de dijk van Volendam vindt u vele toeristische snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes. Hier genieten honderden toeristen dagelijks van de authentieke én hedendaagse sfeer met uitzicht op de haven en het water.

In Volendam kunt u kiezen om een rondwandeling met een gids te maken, op de foto gaan in klederdracht, het Volendams museum bezoeken of paling proeven in de palingrokerij. Maak uw keuze uit een van de activiteiten of kies voor een combinatie van meerdere, zodat u alle hoogtepunten van Volendam ontdekt.

Na het uitgebreide bezoek aan Volendam is het tijd om aan boord van uw zeilschip te gaan. Het schip zet weer koers richting vertrekhaven en terwijl u lekker uitwaait onder het genot van een hapje en drankje kunt u gezellig napraten over uw oer-Hollandse uitstapje!

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
25
  1. een absolute must-see!

    Geplaatst op

    Een typische plek om te bezoeken als je naar Nederland reist. Vooral het eten dat ik kan aanbevelen.

    Claudia & Heinz
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer prijsinformatie. U kunt ook bellen of chatten met een van onze medewerkers.