Vaartocht op het Amsterdamse IJ

Dagje Amsterdam wordt onvergetelijke ervaring

Doet u een dagje Amsterdam en wilt u daar echt iets speciaals van maken? Vaar dan mee op een imposant traditioneel zeilschip voor een ontspannen rondvaart op het IJ. De circa twee uur durende vaartocht start vanuit de NDSM-werf in het Westelijk Havengebied of vanaf de Houthavens in Amsterdam. Een heerlijke beloning na een dag winkelen of musea bezoeken!

Hoe ziet de vaartocht eruit?

Als iedereen aan boord is en is voorzien van een kop koffie of thee wordt het schip klaargemaakt voor vertrek. Tijdens de vaartocht kunt u helpen met het hijsen van de zeilen of lekker ontspannen aan dek en genieten van het uitzicht. Onderweg krijgt u informatie over de gebouwen die aan het IJ staan, zodat u ook iets van de rondvaart opsteekt!

Wat vindt u langs het IJ?

Langs het Amsterdamse IJ staan vele prachtige oude en moderne gebouwen aan de kade. Het EYE Filminstituut Nederland is waarschijnlijk het opvallendst. Het futuristische gebouw heeft vier filmzalen, een tentoonstellingsruimte en een café-restaurant. Ook het ’s avonds prachtig verlichte Muziekgebouw aan ’t IJ en Wetenschapsmuseum NEMO zijn echte eyecatchers. De Openbare Bibliotheek, het Conservatorium van Amsterdam en het Lloyd Hotel zijn eveneens schitterende bouwwerken en passen perfect in het Amsterdamse havendecor.

De schepen

De rondvaart op het IJ wordt gemaakt met prachtige dwars getuigde driemasters. Deze traditionele zeilschepen zijn zeer charmant, sfeervol en bieden genoeg zitruimte aan dek zodat u verzekerd bent van een prima plek tijdens deze unieke vaartocht. Hieronder vindt u een keuzeoptie waarbij u de gewenste dag en tijd aan kunt geven waarop u wilt gaan varen.

Havens

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Edam
Enkhuizen
Franeker
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Texel
Urk
Volendam
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
25
 1. Heerlijk dagje uit

  Geplaatst op

  Een relaxte twee uur durende vaartocht, wij hebben ervan genoten. Zo zie je Amsterdam weer eens vanaf een andere hoek! Naderhand zijn we nog even het centrum in gegaan, wat ons betreft een heerlijk dagje uit.

  Sanne
 2. Mooie rondvaart

  Geplaatst op

  Samen met mijn vrouw genoten van deze mooie rondvaart. Perfecte aanvulling op ons weekendje in Amsterdam!

  Max
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer prijsinformatie. U kunt ook bellen of chatten met een van onze medewerkers.