Asverstrooiing in Amsterdam

Op een bijzondere manier afscheid nemen van uw dierbare? Dan is een asverstrooiing Amsterdam wellicht een mogelijkheid.

Onvergetelijk afscheid

U denkt niet graag over het verliezen van een dierbare. Als het dan toch zo ver is, dan vindt u hier een bijzondere keuze voor een onvergetelijk afscheid. Geef uw wensen aan ons door en wij regelen de rest.

Alle traditionele dagtochtschepen

Bekijk alle

Meer informatie over asverstrooiing

Asverstrooiing in Amsterdam

Asverstrooiing Amsterdam

De asverstrooiing bij Amsterdam is een mooie optie, als u na het overlijden van een dierbare opzoek bent naar een bijzondere locatie voor een memorabele uitvaartplechtigheid.

Nadenken over uitvaart is moeilijk

Het verlies van een beminde is niet iets waar u graag over nadenkt. Dat de overledene moet worden begraven of gecremeerd is een feit, maar waar en op welke manier, is lastig. Helemaal als u (of de overledene) het afscheid op een bijzondere manier wilt laten plaatsvinden. Een asverstrooiing Amsterdam kan hiervoor een geschikte keuze zijn. U hoeft alleen uw wensen door te geven en NAUPAR regelt de rest.

NAUPAR biedt bijzonder afscheid

Wenst u een speciaal afscheid van uw dierbare of is het de wens van de overledene om op een bijzondere manier te worden herdacht, dan is een asverstrooiing Amsterdam misschien een mogelijkheid. Hierbij maakt u een mooie vaartocht naar het Markermeer, waarbij u samen met de aanwezigen de as op een prachtige plek gaat verstrooien. De asverstrooiing nabij Amsterdam kan bijdragen aan een uniek en waardig afscheid.

Regels van de overheid

Bij de asverstrooiing Amsterdam of het bijzetten van een (in water oplosbare) urn in Nederlandse wateren gelden als vanzelfsprekend een aantal overheidsregels. Allereerst wordt direct na de crematie de as in een speciale asbus bij het crematorium bewaard. Die wordt vervolgens voor een wettelijk verplichte periode van dertig dagen in een voor nabestaanden niet toegankelijke nis geplaatst. Na deze termijn kan de as worden bijgezet, begraven of uitgestrooid. Hierbij behoren een asverstrooiing Amsterdam (Markermeer), IJsselmeer of Waddenzee tot de mogelijkheden.

De ceremonie bij asverstrooiing Amsterdam

De asverstrooiing Amsterdam betekent een waardig afscheid van uw dierbare vanaf een prachtig zeilschip. Het schip vaart met de vlag halfstok vanuit Amsterdam naar het Markermeer, waar op een door u gekozen plek een afscheidsceremonie plaatsvindt. Een laatste woord, dat muziekstuk waar de overledene zo van hield, een passende psalm of mooi gedicht; alles volgens de laatste wens of die van de nabestaanden. Aansluitend wordt de as uitgestrooid of een oplosbare urn ‘bijgezet’ en kunnen de aanwezigen bloemen meegeven of bloemblaadjes strooien. Na het luiden van de scheepshoorn of -bel wordt de vlag gehesen en vaart het schip een rondje om de verstrooiingslocatie en keert weer terug naar de haven.

Kies een passend arrangement

Bij de asverstrooiing Amsterdam biedt NAUPAR u verschillende cateringmogelijkheden. Natuurlijk start iedere uitvaart met een gepast ontvangst met koffie en thee en iets erbij, maar wat u na de uitvaartplechtigheid doet, hangt af van uw wensen. Kiest u ervoor om na de asverstrooiing Amsterdam gezamenlijk te lunchen of drinkt u liever een glas champagne op de mooie herinneringen aan uw beminde? Als het bij u of bij de overledene past om de ceremonie te eindigen met een stevige borrel en een smakelijk bittergarnituur of een uitgebreid buffet, dan kan dit uiteraard ook.