Asverstrooiing midden op het IJsselmeer

Afscheid nemen van dierbaren is helaas onvermijdelijk, maar u kunt er wel voor zorgen dat uw laatste groet past bij het leven van de overledene. Zo kunt u als nabestaande denken aan een asverstrooiing op het IJsselmeer. Midden op het water, met enkel het geluid van vogels en de klotsende golven om u heen.

Afscheid nemen

Voor een asverstrooiing moet altijd veel worden geregeld. Met de asverstrooiing op het IJsselmeer probeert NAUPAR zoveel mogelijk zorgen bij u weg te nemen. U heeft tenslotte wel iets anders aan uw hoofd. Op die manier hoeft u zich op nog maar één ding te focussen: op een waardige manier afscheid nemen. Aan boord van een majestueus schip zal dit zeker lukken.

Alle traditionele dagtochtschepen

Bekijk alle

Meer informatie over asverstrooiing

Asverstrooiing op het IJsselmeer

Een passend arrangement

Tijdens de asverstrooiing op het IJsselmeer heeft NAUPAR aan alles gedacht. Zo kunt u bijvoorbeeld een keuze maken uit verschillende cateringmogelijkheden. Ontvangst met koffie en thee en na afloop een gezamenlijke lunch? Het is maar net hoe u het wilt. Indien de overledene wel van een borrel hield, is het wellicht een idee om de plechtigheid af te sluiten met een glas champagne en een mooie toast.

De plechtigheid bij een asverstrooiing op het IJsselmeer

Een plechtigheid aan boord van een van de schepen van NAUPAR wordt zo persoonlijk en memorabel mogelijk samengesteld. Over het algemeen verloopt de asverstrooiing op het IJsselmeer als volgt: het schip vaart met de vlag halfstok uit en gaat voor anker op een door u gewenste plek. Hier start de plechtigheid, die u overigens helemaal zelf mag organiseren. Muziek, een laatste woord, het voordragen van een gedicht… Vervolgens wordt het as samen met mooie bloemen te water gelaten. Als laatste groet klinkt de scheepsbel. De vlag wordt omhoog gehesen, het schip vaart een rondje om de verstrooiingslocatie en keert tenslotte weer terug naar huis.

Procedure en regels

Hoewel u de plechtigheid helemaal zelf in handen heeft, zitten er wel wat wettelijke regels verbonden aan een asverstrooiing op het IJsselmeer. Zo is het bijvoorbeeld goed om te weten dat de as, na de crematie, bij het crematorium wordt bewaard in een speciale asbus. Deze asbus wordt gedurende 30 dagen in een voor nabestaanden niet toegankelijke nis geplaatst. Pas na deze periode kan de plechtigheid op het water plaatsvinden.