Asverstrooiing midden op de Waddenzee

Het verliezen van een naaste is iets waar niemand over na wilt denken, maar wat is een goede manier van afscheid nemen als het dan toch gebeurd? NAUPAR probeert dit verlies een tikkeltje draaglijker te maken door middel van het aanbieden van een asverstrooiing op de Waddenzee, waarbij familie en vrienden, rust én een idyllische omgeving centraal staan.

Georganiseerd afscheid

Tijdens de door NAUPAR georganiseerde asverstrooiing op de Waddenzee bevindt u zich samen met uw familie en/of vrienden aan boord van een comfortabel, ruim schip. U hoeft zich hier niet druk te maken over allerlei bijkomende zaken, want NAUPAR regelt alles tot in de puntjes. Zo kunt u zich enkel bezig houden met waar het daadwerkelijk om gaat: op een passende en mooie manier afscheid nemen van uw dierbare.

Alle traditionele dagtochtschepen

Bekijk alle

Meer informatie over asverstrooiing

Asverstrooiing op de Waddenzee

De Waddenzee

Omringd door de welbekende Waddeneilanden en de kust van Nederland vormt de Waddenzee de ‘poort’ tussen het drukke vaste land en de puurheid van de ongerepte natuur. Het gebied herbergt dan ook een ander soort fauna dan die je aan wal tegenkomt; denk bijvoorbeeld aan diverse aan vissoorten, bijzondere vogels als steltlopers en lepelaars en niet te vergeten: de zeehond! Het is dan ook niet raar dat het grootste deel van de Waddenzee bekend staat als een beschermd natuurmonument. Al deze factoren maken een asverstrooiing op de Waddenzee heel geschikt voor een memorabel en waardig afscheid van uw dierbare.

Asverstrooiing op de Waddenzee

Zoals gezegd zorgt NAUPAR ervoor dat u zich tijdens de asverstrooiing op de Waddenzee geen zorgen hoeft te maken om randzaken. Dit wil echter niet zeggen dat u geen invloed heeft op hoe deze dag zal verlopen; integendeel, u bent de ‘regisseur’ van de invulling van de tocht! Zo is het onder andere mogelijk om gedichten en/of herinneringen voor te dragen, muziek af te spelen of een grappige anekdote te vertellen. We begrijpen dat het een belangrijke dag is en zullen er alles aan doen om deze zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarom is het voor ons van belang dat de invulling van de tocht in goed overleg met de nabestaanden is.

NAUPAR biedt bijzonder afscheid

Wenst u een speciaal afscheid van uw dierbare of is het de wens van de overledene om op een bijzondere manier te worden herdacht, dan is een asverstrooiing Amsterdam misschien een mogelijkheid. Hierbij maakt u een mooie vaartocht naar het Markermeer, waarbij u samen met de aanwezigen de as op een prachtige plek gaat verstrooien. De asverstrooiing nabij Amsterdam kan bijdragen aan een uniek en waardig afscheid.

Wettelijke regels

NAUPAR is gebonden aan een aantal wettelijke regels. Om te beginnen is er een wettelijk vastgestelde periode van dertig dagen na de crematie waarin de as in een nis wordt geplaatst die voor niemand toegankelijk is (dit geldt ook voor nabestaanden). Pas na het verstrijken van deze termijn kan er door nabestaanden gekozen worden voor begraven, het bijzetten van de as, of het uitstrooien van de as in bijvoorbeeld de Waddenzee.