Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Vlieland strand

Het strand van Vlieland

Vlieland staat bekend om haar mooie, goed onderhouden en brede stranden. In de zomermaanden zijn hier dan ook veel mensen te vinden die van de zon, het uitzicht en de zee genieten. Langs het strand liggen diverse strandpaviljoens en u kunt er kijken naar powervliegeren of Blokarten (zeilen met een buggy over het strand). Een spectaculair gezicht. Zonnen, wandelen, spelen of sporten; op het 20 kilometer lange strand van Vlieland kan iedereen zich uitstekend vermaken! 

Bewaakt strand

Het strand van Vlieland is een veilige plek; in de zomermaanden wordt het gebied tussen paal 50 en paal 51 bewaakt. Dit strand ligt niet ver van het dorpje Oost-Vlieland. Aan de hand van verschillende typen vlaggen wordt er aangegeven of het wel of niet veilig is om te gaan zwemmen. Daarnaast is de kans klein dat u zwerfafval tegenkomt, want op dit strand wordt er vrijwel dagelijks opgeruimd. Op die manier bent u dus verzekerd van een hygiënische stranddag. Indien gewenst kan ook de hond hiervan genieten; zelfs in het drukke zomerseizoen zijn loslopende honden toegestaan! 

Strekdammen

Wist u dat… Het strand van Vlieland in 2018 en 2019 is uitgeroepen tot het schoonste strand van de Waddeneilanden? Eén van de verschillen tussen het strand van Vlieland en de stranden van de andere eilanden, is dat u op Vlieland strekdammen vindt. Deze dammen zijn speciaal aangelegd om de stroming te verminderen. Dit is tevens de favoriete plek van veel vogels, denk bijvoorbeeld aan zilvermeeuwen, aalscholvers en mantelmeeuwen.