Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Vlieland strand

Vlieland staat bekend om haar mooie, goed onderhouden stranden. In de zomermaanden zijn hier dan ook veel mensen te vinden die van de zon, het uitzicht en van de relatief hoge golfen genieten. Zonnen, wandelen, spelen of sporten; op het 20 kilometer lange strand kan iedereen zich uitstekend vermaken!
Het strand van Vlieland is een veilige plek; in de zomermaanden wordt het gebied door de KNRM bewaakt. Aan de hand van verschillende typen vlaggen wordt er aangegeven of het wel of niet veilig is om te gaan zwemmen. Daarnaast is de kans klein dat u zwerfafval tegenkomt, want op dit strand wordt er vrijwel dagelijks opgeruimd. Op die manier bent u dus verzekerd van een hygiënische stranddag. Indien gewenst kan ook de hond hiervan genieten; zelfs in het drukke zomerseizoen zijn loslopende honden hier toegestaan!
Wist u dat… Het strand van Vlieland door Zoover én Weeronline werd uitgeroepen tot het beste strand van alle Waddeneilanden? Eén van de verschillen tussen het strand van Vlieland en de stranden van de andere eilanden, is dat u op Vlieland strekdammen vindt. Deze dammen zijn speciaal aangelegd om de stroming te verminderen. Dit is tevens de favoriete plek van veel vogels, denk bijvoorbeeld aan zilvermeeuwen, aalscholvers en mantelmeeuwen.