Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Walibi Holland

Het themapark ligt in de gemeente Dronten, in de Nederlandse provincie Flevoland. Het park biedt vele attracties voor echte adrenalinejunkies, maar er zijn ook attracties voor kleinere kinderen. Het park is altijd geopend van april tot oktober en is ideaal voor een dagtocht voor jong en oud. 

Geschiedenis


Het park werd in 1971 opgericht onder de naam Flevohof. De Flevohof was toen nog een landbouwmuseum. In 1991 ging het park failliet en werd het overgenomen door de Walibi Group. Het park had inmiddels vijf verschillende namen, van 2005 tot 2010 heette het nog steeds Walibi World. Het themapark heeft sinds 2011 de naam Walibi Holland.

Over Walibi Holland


Vooral de vele sensationele attracties die het park te bieden heeft, zijn niet voor de zwakkeren. De snelste achtbaan in het park gaat 106 km/u. Een achtbaan speelt zelfs muziek tijdens de spannende rit. Natuurlijk is er ook aandacht voor kinderen, of het nu gaat om een ritje op de bumperauto of op de verschillende draaimolens voor kinderen, de harten van de kinderen gaan hier sneller kloppen. U kunt ook op warme zomerdagen naar het park, want het biedt drie verschillende waterattracties waar u heerlijk kunt afkoelen.