De Sterrenwind I Een luxe tweemastklipper met fantastische zeileigenschappen

Sterrenwind
Voortaan vaart ze verder onder de naam Sterrenwind. Vernoemd naar de passie die de eigenaar heeft voor sterren. Oneindig kijken en wegdromen onder de sterrenhemel, terwijl de wind je de volgende dag naar je bestemming voert. De nieuwe eigenaar was meer dan bijzonder enthousiast over de vorm van het schip: “stoer van voren, een prachtige romp met een mooi elegant achtersteven. Van binnen ziet het schip er best chique uit. Het is mooi afgewerkt en overal zijn prachtige materialen gebruikt. Door zijn comfort en luxe is het schip bijzonder geschikt voor bedrijven. Door haar stabiele ligging, degelijkheid en de gemakkelijke bediening bij het zeilen, voelen ook jeugdgroepen zich op het schip thuis.

Snel, stabiel en luxe schip

Stephan Jansen is trots op zijn nieuwe aanwinst. Hij heeft een passie voor zeilen en traditionele schepen. Door het schip te renoveren blijft het Nederlandse cultuurgoed behouden. “Het zou jammer zijn als dit soort schepen verdwijnt van de Nederlandse wateren” vult hij enthousiast aan. De Sterrenwind heeft in het voorjaar nieuwe kleuren gekregen die passen bij haar naam: Stoere blauwgrijse tinten waarbij het houtwerk dat strak in de lak is gezet extra naar voren komt. Buiten het mooie uiterlijk van de Sterrenwind zijn de fantastische zeileigenschappen van deze klipper met twee stalen masten bijzonder. Het schip is lekker snel en ligt stabiel op het water. Hierdoor is het schip bijzonder geschikt voor actieve zeilers, maar ook voor minder ervaren personen en jeugdgroepen.

Beleving aan boord

Paul is de schipper op de Sterrenwind. Een bevlogen zeiler die het leuk vindt om anderen aan te steken met het zeilvirus. Samen met maat Jakob vertelt hij tijdens een tocht aan zijn gasten van alles over het zeilen. Waarom je bijvoorbeeld niet recht tegen de wind in kunt zeilen, hoe je navigeert en hoe je de route uitzet op een kaart. Ze leren je graag welke knopen er allemaal nodig zijn. Niet alleen knopen die handig zijn op een schip, maar ook in het dagelijks leven. Je bent van harte welkom om tijdens het zeilen plaats te nemen op een van de vele bankjes op het achterdek bij het roer. Daar kun je mee kijken hoe schipper Paul het schip bestuurd of zelf achter het roer van dit 32 meter lange schip plaats nemen. Hoe bijzonder is dat?

Blowkarten op Vlieland

Als ik vraag naar het favoriete vaargebied is de vraag lastiger te beantwoorden. “Waar het schip heen vaart is afhankelijk van de gasten aan boord” legt Stephan uit. Mogelijkheden genoeg: het IJsselmeer, Markermeer, de Friese Meren of de Waddenzee. “Afhankelijk van de wind, vaart de schipper je overal heen” vult hij aan.“ Heel bijzonder is een tocht naar de Waddenzee. Waar je kunt droogvallen en van eiland naar eiland hopt. Blijf bijvoorbeeld een dagje op Vlieland. De haven bevindt zich vlak bij het strand. Strijk neer in een gezellige strandtent na een wandeling in de duinen of ga blokarten op het strand.” Puur genieten en een hele bijzondere ervaring.
Voor mensen die graag naast het zeilen ook iets anders willen doen aan boord, organiseren ze speciale reizen. Yoga, een kookworkshop of een fotografiecursus van de eigenaar zelf, om maar wat te noemen. Voor ieder wat wils.

Over het schip de Sterrenwind

De Sterrenwind is uitermate geschikt om lekker te ontspannen en gelijktijdig een fantastische tijd met familie, vrienden of collega’s te beleven. Overdag kun je heerlijk buiten zitten in de ruime zitkuip. Op het zonnedek bovenop het dagverblijf kun je lekker ‘chillen’. In de keuken kan er gekookt worden terwijl je contact blijft houden met de groep buiten. En als het wat kouder wordt, zit het binnen in de sfeervolle kajuit ook erg gezellig.

Het schip beschikt over een gas- en houtskool BBQ en een biertap voor groepen die iets te vieren hebben of gewoon een avondje gezellig willen samenzijn. De luxe tweemastklipper heeft 28 slaapplaatsen verdeeld over 10 royale hutten, met voldoende ruimte en stahoogte. Daarnaast beschikt het schip over een zwemtrap, kindvriendelijke hoge reling, en voldoende spelletjes. Kinderen zullen zich niet gauw vervelen.

Wilt u meer informatie over de Sterrenwind

Nieuwsgierig geworden? Vraag vrijblijvend meer informatie aan over de Sterrenwind of neem contact op met onze medewerkers. Zij informeren je graag over de verschillende mogelijkheden met de Sterrenwind.