Een ingetogen asverstrooiing vanaf het dek van klipper Allure

sunset-700X300

Bij activiteiten aan boord van een schip is een asverstrooiing van een overleden dierbare meestal niet het eerste waar u aan denkt. Maar natuurlijk behoort dit ook tot de mogelijkheden met de schepen van NAUPAR. Zo hadden wij een eenvoudige, maar troostrijke ceremonie op het zeilschip Allure. Een familie zeilde vanuit Hoorn naar het open water om hun moeder de laatste eer te bewijzen.  

Wens van de overledene

“Onze moeder was geboren en getogen in Wijdenes, een klein dorp gelegen tussen Hoorn en Enkhuizen aan het IJsselmeer. Het was haar laatste wens om op het water voor haar geboortedorp te worden uitgestrooid,” zegt haar schoondochter. Met een groep van ongeveer 25 familieleden vertrokken ze vanuit de haven van Hoorn, om deze wens uit te voeren.

Ingetogen ceremonie

Het was prachtig weer, al had het daar op voorhand niet naar uitgezien. De zon scheen volop, waardoor op de juiste plek op het water, iedereen aan dek kon staan toen de ceremonie werd voltrokken. “We hielden het klein en eenvoudig, precies zoals moeder het wilde,” vertelt een van de familieleden. “Een dagdeel op het water, zo met de familie, om het waardig af te sluiten, was perfect.”

Precies zoals gewenst

Voor schipper Zippi was het de eerste keer dat de Allure voor dit doel de haven verliet. De familie was vol lof over het meedenken en getoonde respect van de bemanning. “Eigenlijk was alles exact zoals we hadden gehoopt,” aldus de familie, “we kunnen het iedereen, die voor een soortgelijke ceremonie een schip van NAUPAR wil gebruiken, van harte aanbevelen.”  

Ook een schip huren voor een bijzondere ceremonie?

Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor een zeiltocht aan boord van een van onze schepen of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag bij het samenstellen van de perfecte zeilreis.