Even voorstellen: Zippi, schipper op de Klipper Allure

Kurz vorgestellt: Zippi, Skipperin des Klippers Allure

De comfortabele en ruime klipper Allure is eigendom van schipper Zippi. Ze is gek op zeilen, heeft altijd een luisterend oor en bepaald het liefste samen met de groep waar de zeiltocht heen gaat. Of het nu een mooie zwerftocht over het IJsselmeer, het Markermeer of de Waddenzee is. Uiteindelijk draait het niet om de bestemming, maar vind ze het veel belangrijker dat iedereen zich thuis voelt en kan ontspannen aan boord van haar 32 meter lange en gezellige schip.

Over Zippi

Zippi is met zeilen opgegroeid. Haar ouders waren lid van een zeilvereniging in Duitsland en twee keer per jaar ging ze mee zeilen op het IJsselmeer in Nederland. Na het gymnasium wilde ze even nadenken over het vervolg van haar studie en besloot in het tussenjaar mee te varen als matroos. Dit beviel zo goed dat ze besloot zelf schipper te worden. Ze heeft haar papieren gehaald, werkte daarna als matroos en zetschipper en 10 jaar later kocht ze de Allure.

Onthaasten aan boord van de Allure

Zippi is vooral verknocht aan zeilen door de rust en vrijheid op het water. “En het onvoorspelbare van het zeilen” voegt ze er enthousiast aan toe. “Je krijgt niet altijd wat je wilt. De elementen bepalen en hierdoor leer je flexibel te zijn”. Ze geniet enorm van het zeilen, maar ook van de omgang met de vele verschillende mensen die bij haar aan boord stappen. Aan boord van de Allure is niets verplicht. Het is vooral belangrijk dat mensen zich thuis voelen. Alles draait om beleving en ontspanning. Het leven aan de vaste wal is al druk genoeg. Op het water komt iedereen tot rust en heb je weer aandacht voor elkaar en de kleine dingen, zoals een goed gesprek op het achterdek.

Favoriete vaargebied 

Als we Zippi vragen naar haar favoriete vaargebied geeft ze aan dat het afhankelijk is van de de groep. “Ik stem de route volledig af op de behoefte van de groep. Stappen er kinderen aan boord met (te) veel energie, dan varen we naar een plek waar ze lekker kunnen bewegen. Zijn de mensen op zoek naar een souvenier voor thuis, dan varen we even langs Volendam. Maar zijn ze vooral op zoek naar rust, dan laten we het anker vallen op het Ijsselmeer” vult Zippi aan. Het maakt haar niet zo veel uit waar ze heen zeilen. Zeilen is vooral een leuke manier om Nederland dichter bij te brengen. Ze laat graag de verschillen tussen de verschillende steden zien, zoals bijvoorbeeld Stavoren of Hoorn. Twee stadjes die niet eens zo ver van elkaar vandaan liggen, maar enorm van elkaar verschillen.

Over de klipper Allure

De klipper is in 1911 begonnen als vrachtschip en inmiddels omgebouwd tot een comfortabel en zeer ruim charterschip. Binnen is veel ruimte en in het gezellige dagverblijf staan gewoon de bloemetjes op tafel. Het schip zeilt zo stabiel, dat ze tijdens het zeilen gewoon blijven staan! Aan boord van de Allure kunt u actief meehelpen bij de zeilactiviteiten, maar als u het liever rustig aan wilt doen is er voldoende zitgelegenheid op het voor- en achterdek.

Ook een keer meevaren op de klipper Allure?

Check de beschikbaarheid van de Allure, of neem direct contact op met een van de medewerkers bij NAUPAR, zij vertellen je graag meer over deze bijzondere klipper.

Meer lezen?

Luca, schipper van de Hester I Lucas, schipper op Tjalkjacht De PelikaanSander, schipper op de Medusa I Kim & Rianne, schippers op de Grietje I Verschillende typen schepen I Droogvallen met een schip zo werkt het I Hoe bepaal je een mooie route? I Hoe kies je het jusite schip?