Populaire schepen met opstaphaven Hoorn

Bekijk alle

Arrangementen en programmaideeën van en naar Hoorn

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Hoorn

Hoorn

Haven Hoorn

In de oude haven van Hoorn is het rijke VOC-verleden van Hoorn nog goed zichtbaar. Dit is terug te zien in de monumentale panden, de scheepsjongens van Bontekoe en aan de Hoofdtoren, één van de laatst overgebleven verdedigingswerken. Een geweldige plek als afvaarthaven of tussenstop met de schepen van NAUPAR.

De gezellige oude binnenstad ligt op loopafstand van de haven. De schepen van NAUPAR liggen in de buurt van de karakteristieke Hoofdtoren. Laden en lossen in de buurt van de schepen is mogelijk, parkeren kunt u onder andere op de parkeerplaatsen op de Nieuwe Wal en het ABC Plantsoen.

Vanaf het station Hoorn is het ongeveer 15 minuten wandelen door het prachtige centrum naar de haven.

Faciliteiten in de haven         

De haven ligt op steenworp afstand van het centrum, waar u alle voorzieningen vind die u nodig heeft.

Over Hoorn

Hoorn heeft veel te bieden. Zo zijn er veel gezellige cafés, restaurantjes en terrasjes en is er een groot en gevarieerd winkelaanbod. De stad telt relatief veel musea, waaronder het museum van de 20e eeuw, dat op steenworp dichtbij ligt, en het voormalige gevangeniseiland Oostereiland vlakbij de haven.  Een bijzondere stad waar u kunt genieten van haar rijke verleden.

Ligplaats van het schip

Voor de exacte ligplaats van het schip kunt u het beste op de dag van aankomst telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met de schipper. De schipper kan u goed uitleggen waar het schip afgemeerd ligt en waar u kort kunt parkeren voor het laden en lossen van uw bagage.