Teamuitje NAUPAR I op naar de Marker Wadden!

Onlangs zette het team van NAUPAR samen met een ervaren gids koers naar de prachtige Marker Wadden. Het was een interessante middag, omdat het één van de eerste bezoeken richting deze nieuwe eilandengroep was en de groep vergezeld was door een ervaren gids.

NAUPAR en de Marker Wadden

Het was niet voor het eerst dat NAUPAR met de Marker Wadden in de weer was; zo heeft Hoofd Events Rimke eind maart al een interessante bijeenkomst over de plannen van de Marker Wadden bijgewoond. "Personeels- en familie-uitjes richting deze nieuwe locatie zijn vanaf 2018 mogelijk”, vertelt Rimke.

Bijeenkomst op 30 maart

Tijdens de bijeenkomst op 30 maart werden de plannen van de Marker Wadden besproken. "Eén van de vijf eilanden wordt toegankelijk voor recreatie, de andere vier zijn puur natuur”, legt Rimke uit. "Het belooft een prachtig eiland te worden met talloze wandelmogelijkheden en een lang zandstrand. Ik voorzie een populaire locatie voor onze groepen!”

Een uniek project: de Marker Wadden

De spiksplinternieuwe eilandengroep "Marker Wadden" gaat ervoor zorgen dat de natuur in het Markermeer weer opleeft. Er ontstaat een prachtig natuurparadijs voor vogels, vissen én mensen. De aanleg van de Marker Wadden was noodzakelijk; met de komst van de Afsluit- en Houtribdijk is het Markermeer volledig omringd door dammen en dijken en daardoor zijn de natuurlijke oevers en ondieptes verdwenen. Resultaat? De natuurlijke balans van het gebied wordt enorm verstoord en er komen nog amper vissen en schelpdieren voor.