Routesuggestie I Ontdek Friesland, de verborgen parel van Europa

Friesland: de verborgen parel van Europa

Het verbaast ons niets dat Lonely Planet Friesland heeft verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. Nog nooit eerder eindigde een Nederlandse bestemming zo hoog op deze toonaangevende lijst. Al jaren behoort Friesland tot de favoriete vaargebieden van onze gezelschappen. Via het IJsselmeer meren de schepen van NAUPAR moeiteloos aan bij typisch Friese plaatsen als Harlingen, Workum, Stavoren of het idyllische Hindeloopen. U kunt ook de Friese Meren op, waarbij Sloten, Sneek en een bezoek aan de Culturele Hoofdstad Leeuwarden binnen handbereik liggen. Tijdens een meerdaagse vaartocht kunt u varen over het IJsselmeer, de Friese Meren en een bezoek aan de Wadden met elkaar combineren. Wij denken graag met u mee over de meest passende reis voor u en uw gezelschap. Hieronder alvast wat tips en ideeën.

Ideale combinatie van natuur, cultuur en culinair genieten

Varen met de schepen van NAUPAR kan veel verder gaan dan heerlijk uitwaaien op het water en genieten van de prachtige natuur. Onze schippers meren graag aan voor wat extra cultuur en culinair genieten. Diverse plaatsen aan het IJsselmeer kunnen stuk voor stuk doorgaan voor openluchtmuseum. Wandelend door de straatjes van bijvoorbeeld Workum, Stavoren of Hindeloopen, waant u zich in een andere wereld. Een mooie plek om andere waterliefhebbers te treffen en heerlijk te eten, is bijvoorbeeld restaurant de Hinde in Hindeloopen. Soortgelijke culinaire verrassingen vindt u uiteraard ook langs de Friese Meren. Uw schipper helpt u graag op weg, of neem alvast een kijkje op Fryslân Culinair.

Leeuwarden, culturele hoofdstad van 2018

Het hele jaar 2018 bruist Leeuwarden en de provincie Friesland van de activiteiten. Van 19 juli tot en met 22 juli laat het festival Welcome to the Village zien dat wat op een festival werkt, ook best in de echte wereld kan. Geniet van ruim 70 nationale en internationale topacts uit de wereld van muziek, kunst en theater. Naast heerlijk feestvieren, gaat Welcome to the Village ook over hoe onze wereld er over vijf of misschien wel vijftig jaar uitziet. Van 17 tot en met 19 augustus brengen de Reuzen van Royal de Luxe een bezoek aan de Culturele Hoofdstad van 2018. Dat wordt reusachtig prachtig en enorm indrukwekkend. Dit is slechts een greep uit alle activiteiten. In de Stadsoase vindt u alle informatie over de Culturele Hoofdstad onder een dak. Naast dat u er even tot rust kunt komen, is het een prima vertrekpunt voor een dag vol cultuur.

Waddenzee, Unesco werelderfgoed

Wilt u na alle bedrijvigheid van deze culturele activiteiten weer de rust opzoeken, dan is de Waddenzee daar bij uitstek geschikt voor. De Waddenzee, met haar stelsel van geulen en droogvallende zandplaten, kent geen gelijke in de wereld. Het is een uniek stuk natuur dat sinds 2014 als werelderfgoed staat geregistreerd. Het is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, dat vanaf de schepen van NAUPAR van heel dichtbij beleefd kan worden. U kunt bijvoorbeeld gaan eilandhoppen langs de diverse Waddeneilanden of droogvallen op een van de vele zandplaten. Wilt u nu alvast genieten van het moois dat De Wadden te bieden heeft? National Geographic wijdde een speciale uitgave aan de Wadden.

Wilt u een weekendje of langer weg en een van deze bestemmingen in Friesland met een schip bezoeken? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Of neem contact op met onze medewerkers, zij helpen u graag om uw ideale zeiltocht of -vakantie samen te stellen.