Magische momenten bij een kampvuur op de zeebodem I Klantervaring

Blog - Magische momenten bij een kampvuur op de zeebodem

Al zesentwintig jaar gaat de reisgroep Tee & Ambiente uit Duitsland tijdens het Pinksterweekend met elkaar op stap. Maar zo bijzonder als deze keer hebben ze het nog niet eerder meegemaakt. Dit jaar kwam alles samen tijdens de vaartocht op de Tsjerk Hiddens naar de Waddenzee. Met als absolute hoogtepunt het droogvallen van het schip op de zeebodem.

Deze reislustige groep vaart tijdens het Pinksterweekend meestal met een schip over het IJsselmeer of de Waddenzee, maar dit jaar klopte alles: het weer, de getijde en de scheepsbemanning. Hierdoor ging een lang gekoesterde wens van de groep in vervulling: droogvallen op het Wad. De statige Tsjerk Hiddens liet midden op het Wad zijn anker vallen, wachtend op eb waarbij het schip volledig droog kwam te vallen. De groep stapte direct van boord om zo lang mogelijk te genieten van dit kortstondige onwerkelijke, weidse landschap.

Het absolute hoogtepunt: de vriendengroep had zelf hout gesprokkeld en meegenomen om een kampvuur te maken op de zeebodem. „De opkomende vloed heeft het vuur geblust“. Vertelt Ulrike Otte over deze magische belevenis. „Echt een highlight. We hebben ook prachtige foto’s van het schip gemaakt, zeer indrukwekkend“.

Betoverende plaatsen

Dit was een lang gekoesterde wens van de groep. Bij vertrek in Harlingen werden de wensen van de groep geïnventariseerd en de route gepland. Maar dat wil nog lang niet zeggen dat het ook lukt. „Dat maakt het extra bijzonder dat we deze keer spontaan midden op zee hebben geankerd. Daarnaast hebben we de volgende dag in een stralende zon over Texel gefietst en er stond nog een stadswandeling door de oude binnenstad van Harlingen op het programma. Een wonderschoon landschap, met betoverende harmonische plaatsen“, beschrijft Ulrike de bijzondere trip, iets waardoor de vriendengroep elk jaar weer naar Nederlandse kust getrokken wordt.

Quality-time

Als de vriendengroep samen zeilt, is het altijd heel gezellig aan boord. „We koken samen en brengen veel tijd met elkaar door. Maar omdat we dit jaar gekozen hebben voor de luxe variant op de Tsjerk Hiddens waarbij iedere hut zijn eigen douche en toilet heeft, kan men zich ook even terugtrekken als daaraan behoefte is.“ 

Zelf de zeilen hijsen

Wie op de Waddenzee vaart, weet nooit waar hij aan toe is qua weer. Zaten we vorig jaar tijdens het Pinksterweekeinde nog dik ingepakt met wollen mutsen aan dek, zo werden we dit jaar getrakteerd op hoge zomerse temperaturen en een licht briesje. Er stond zo weinig wind, dat we voornamelijk op de motor gevaren hebben. Speciaal voor de fanatieke zeilers heeft de bemanning gezocht naar een plek waar iets meer wind stond, zodat ze alsnog zelf de zeilen mochten hijsen. Een bijzonder moment.

Wilt u ook op een bijzondere manier de verschillende elementen op de Waddenzee ervaren? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met onze medewerkers en vraag naar de mogelijkheden van onze schepen. Zij gaan graag voor u op zoek naar het schip van uw wensen.