De Tsjerk Hiddes, een unieke stevenaak uit 1881

De Tsjerk Hiddes is al sinds 2003 eigendom van schipper Peter Hassing; een enthousiaste en bevlogen schipper die zijn schip door en door kent. √Čen die trots is op deze bijzondere en luxe uitgeruste stevenaak.

Gebouwd in 1881, maar zeilt nu nog steeds over de Waddenzee

Stevenaken zijn er niet zoveel in Nederland en de Tsjerk Hiddes is voor zover bekend de grootste stevenaak die nog vaart op de Nederlandse wateren. In 1881 is dit schip gebouwd om goederen mee te vervoeren. Hoewel de precieze historie niet meer te achterhalen is, voer de Tsjerk Hiddes in eerste instantie waarschijnlijk op de Nederlandse rivieren, op de (toen nog) Zuiderzee en op de Waddenzee. Tegenwoordig vaart schipper Peter er voornamelijk mee op de Waddenzee, hoewel natuurlijk ook het IJsselmeer tot de mogelijkheden behoort.

Peter Hassing vaart echter liever op de Waddenzee: "op de Waddenzee is het mooi zeilen en met dit schip kunnen we ook droogvallen op het wad. Dat is een prachtige ervaring! Vanuit Harlingen, de thuishaven van de Tsjerk Hiddes, vaar je ook zo naar de eilanden".

Ruimte, licht en luxe typeert dit veertig meter lange zeilschip

Wat het schip volgens Peter ook bijzonder maakt, is dat ze zo luxe is uitgevoerd: het schip is veertig meter lang en toch ingericht voor "slechts" 24 tot 30 personen. Dat betekent dat er veel ruimte is voor de gasten. Bovendien is het houten interieur van het schip met de hand gemaakt. Vakwerk dus! Verder is er een prachtige, ruime keuken aan boord en zijn er genoeg hutten, die bovendien allemaal voorzien zijn van een eigen douche en toilet. Ook is er een grote, lichte salon waar men heerlijk kan zitten als het buiten wat frisser wordt. Door de grote ramen kunnen de gasten wel blijven genieten van het magnifieke uitzicht op de Waddenzee, of van een gezellige haven.

Benieuwd geworden naar de Tsjerk Hiddes? Doe geheel vrijblijvend een aanvraag!