Corona en schip huren in Nederland

Wat leuk dat u interesse heeft in een zeiltocht bij NAUPAR. Vanaf 25 september gelden er geen beperkingen meer voor vaartochten in Nederland.

Op deze pagina informeren we u graag over de mogelijkheden voor een vaartocht in Nederland en leest u waar u meer informatie kunt vinden over COVID-19 op de websites van RIVM en de Rijksoverheid.

Vier vakantie in eigen land

Wist u dat u bepaalde schepen al kunt boeken vanaf 6 personen? Zo kunt u bijvoorbeeld met uw gezin op vakantie op een mooie tjalk.

En het fijne is, u kunt met het schip lekker de drukte vermijden. Zeil bijvoorbeeld naar een mooi natuurgebied, een onbewoond eilandje, ga voor anker ver van de bewoonde wereld of zeil naar het Wad en geniet van de rust en de ruimte tijdens uw welverdiende vakantie samen met het gezin.

Gerelateerde pagina's over corona

De vaargebieden die u kunt ontdekken tijdens uw zeiltocht in Nederland

Bekijk alle

Populaire blogs over gezinsvakanties

Bekijk alle

Corona en schip huren - dit kan wel

Vanaf 25 september zijn er geen beperkingen meer voor een vaartocht in Nederland en kunt u varen met een volledige capaciteit, zonder 1,5 meter afstand te houden. Bij aankomst op het schip dient u alleen vanaf 13 jaar en ouder een geldig coronatoegangsbewijs als u volledig gevaccineerd bent, herstelbewijs of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud te tonen.

Lees meer over de actuele corona ontwikkelingen en maatregelen op de website van RIVM en Rijksoverheid

Waarom juist het water op?

Na de periode met anderhalvemetereconomie staat veiligheid en gezondheid nog steeds voorop. En juist daarom is een schip de ideale accommodatie voor uw weekendje weg of vakantie in Nederland:

 • Op het water heeft u veel ruimte en houdt u voldoende afstand van andere vakantiegangers.
 • U heeft alle sanitaire voorzieningen (toilet en douche) aan boord.
 • U heeft een goed uitgeruste keuken, waar u heerlijk kunt koken.
 • Er is voldoende bergruimte voor extra boodschappen, spelletjes, zwemspullen etc.
 • U kunt van boord maar het hoeft niet, alles is immers aan boord.

Waar kunt u heen in Nederland

Met een schip bent u vrij om te gaan en staan waar u wilt. Zo kunt u de drukte vermijden, elke dag naar een andere plek varen, maar dat hoeft niet. Er zijn verschillende leuke bestemmingen waar u heen kunt. Wij noemen er een paar:

 • De Friese meren: lekker de natuur in, aanleggen bij een verlaten steigertje tussen de weilanden en zo vanaf de boot het water in springen
 • Eilandhoppen of droogvallen op de Waddenzee: niets zo uniek als wandelen over de bodem van de zee en zeehonden spotten
 • Nationaal Park Nieuw Land en de eilandenarchipel Marker Wadden: een nieuw en bijzonder natuurgebied in het Markermeer
 • Aanleggen bij een onbewoond eiland in de IJsseldelta: voor het strand, aan de steiger of bijvoorbeeld in een klein baaitje dichtbij de natuur.
 • Maar u kunt ook naar verschillende kleine havenplaatsjes aan het IJsselmeer en Markermeer, de sanitaire voorzieningen zijn open, maar u heeft ze ook zelf aan boord.

Wat kunt u wel samen doen tijdens een zeiltrip

Wilt u de drukte vermijden, dan zijn er op een schip voldoende leuke alternatieven. Zo kunt u samen:

 • Zeilen, zwemmen, naar het strand, vissen, krabben vangen, zeehonden spotten en er is altijd ruimte voor een potje voetbal of een gezellige picknick.
 • Fietsen in de buurt van een haven of op een Waddeneiland.
 • Een lange strandwandeling maken, vliegeren of met de kinderen zandkastelen bouwen op het strand.
 • Zelfgemaakte pizza’s bakken in de oven.
 • Een quiz- of spelletjesavond houden tijdens zonsondergang aan dek.
 • Marshmallows roosteren boven een zelfgebouwd kampvuur op een onbewoond eiland.

Flexibele omboekgarantie

Loop geen risico en maak bij uw boeking gebruik van de flexibele omboekgarantie. Mochten er maatregelen van de Nederlandse Rijksoverheid zijn, waardoor de scheepseigenaar niet op de door uw gewenste tijd kan varen, dan kunt u met de flexibele omboekregeling eenmalig en kosteloos uw reis verzetten naar een later tijdstip of volgend jaar. Zo bent u toch verzekerd van een heerlijk weekendje weg, midweek of vakantie.

Over NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 40 jaar ervaring in het organiseren van weekendjes weg en (korte) vakanties op het water in Nederland. Wij bieden:

 • Een ruime keuze aan traditionele zeilschepen
 • Met en zonder schipper
 • 16 verschillende vertrekhavens

Gerelateerde pagina’s

Gezinsvakantie in Nederland I Familievakantie I Schip huren zonder schipper I Familievakantie Holland I Zeilvakantie Holland I Zeilvakantie I Vakantie Waddenzee I Zeiltocht IJsselmeer I Familiedag I Varen Waddenzee I Droogvallen op het Wad I Hollandsche zeilvlootBruine vloot I Nationaal Park Nieuw Land I De Marker Wadden