Actuele informatie rond coronavirus

We begrijpen dat het coronavirus veel vragen bij u oproept en onzekerheid veroorzaakt voor uw groepsreis in Nederland.

Ook wij hebben dit nog niet eerder meegemaakt, maar wij proberen de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwkeurig in de gaten te houden en doen er alles aan om u zo snel en goed mogelijk te informeren.

Op deze pagina staan de laatste updates en ontwikkelingen rond het coronavirus.

De actuele corona-ontwikkelingen en maatregelen door de Rijksoverheid in Nederland

De corona-aanpak in Nederland heeft tot nu toe goed gewerkt en er is meer ruimte met algemene regels voor binnen en buiten. We zetten de belangrijkste op een rij:

  • Voor alle maatregelen geldt: houdt 1,5 meter afstand houden van anderen, behalve kinderen t/m 12 jaar, die hoeven geen afstand te houden tot elkaar en volwassenen.
  • Sinds 1 juni zijn restaurants, cafe's, terrassen, bioscopen, musea en culturele instellingen weer open. De restricties kunt u lezen op de website van de Rijksoverheid.
  • U mag openbaar vervoer gebruiken mits noodzakelijk en gebruik van een niet-medisch mondkapje is verplicht.
  • Vanaf 1 juli zijn georganiseerde samenkomsten zoals een bruiloft, verjaardag of jubileum weer mogelijk met een maximum van 100 personen.

Meer informatie over corona en de maatregelen RIVM en de Rijksoverheid

Corona en een schip huren: wat kan wel?

  • Veerdiensten en excursies zijn toegestaan zonder de 1,5 afstandsregeling, mits u een niet-medisch mondkapje draagt.
  • Dagtochten zijn toegestaan zonder de 1,5 afstandsregeling. Het is bovendeks niet verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen, benedendeks wel.
  • Meerdaagse tochten op een traditioneel zeilschip met schipper zijn toegestaan. U huurt het schip alleen met een kleinere groep dan normaal, zodat u voldoende afstand van elkaar kunt houden aan boord. Bovendeks hoeft u geen 1,5 meter afstand te bewaren en is een niet-medisch mondkapje niet verplicht. Benedendeks wel.
  • Een bareboat zonder schipper met 1 huishouden. Corona en een schip huren: wat kan wel?

Heeft u vragen m.b.t. coronavirus?

Kijk voor meer informatie op deze pagina over een schip huren in Nederland tijdens corona. Wordt uw vraag niet beantwoord op deze pagina, mail dan uw vraag naar: service@naupar.com. Wij proberen zo snel mogelijk op uw vraag te reageren.