Het varen, de vaarroute en vaarafstanden


Vaarroutes

Vaarroutes en activiteiten om onderweg te doen

Als u een vaargebied heeft gekozen, dan overlegt u dagelijks met de schipper over de route. Jullie kunnen natuurlijk aangeven welke route de voorkeur heeft, maar het hangt af van de wind of dat mogelijk is. Misschien kunnen jullie alle plaatsen wel aandoen, maar in een andere volgorde dan gepland.

Om jullie te helpen in het keuzeproces, of als onderdeel van de voorpret, hebben we een inspiratiekaart gemaakt, met allerlei mogelijke routes en de bezienswaardigheden.

Een andere optie om te oriënteren is om te kijken bij onze arrangementen. Die hoeft u niet te boeken, maar het geeft wel een goede indicatie van de mogelijkheden. Op deze pagina kunt u filters instellen: hoe lang u gaat, voor welke gelegenheid (familie-uitje, bedrijfsuitje, trouwerij, enz.) Als u, rechts onder de filters, op ‘meer filters’ klikt, dan kunt u ook nog aangeven waar u wilt varen, met hoeveel personen en vanuit welke haven jullie willen vertrekken. Zo kunnen jullie makkelijk bepalen wat de mogelijkheden zijn en welke schepen daarvoor beschikbaar zijn.

Andersom plannen kan natuurlijk ook: niet eerst het vaargebied kiezen, maar eerst bedenken welke plaatsen of eilanden jullie willen aandoen en dan bepalen welk vaargebied daarbij hoort. Bij plaatsen en bezienswaardigheden vinden jullie een uitgebreid overzicht van allerlei leuke plaatsen, mooie Waddeneilanden en de musea, molens, kastelen en natuurgebieden die de moeite van een bezoek waard zijn.

Naar service & contact

Vraag en antwoord

  • Kunnen we tijdens de vaartocht ook een tussenstop maken?

    Ja, u kunt tijdens een vaartocht tussentijds aanleggen bij een leuke havenstad, een strandje of onbewoond eilandje. Jullie kunnen voor anker gaan om te zwemmen, droogvallen op het Wad of een tussenstop maken bij de Marker Wadden, forteiland Pampus, of Marken. 
  • Kan/mag ik vissen aan boord?

    Ja, maar een visvergunning is verplicht. Visclubs, jachthavens, VVV’s en hengelsportverenigingen verzorgen een VISpas. Met uitzondering van de Kleine VISpas is deze altijd gebonden aan een clublidmaatschap. Als clublid ontvangt u automatisch een VISpas. De Kleine VISpas bestelt u direct zonder lidmaatschap bij Sportvisserij Nederland.
  • Welke route wordt er gevaren?

    Tijdens uw vaartocht heeft u volop keuze. Samen met de schipper bekijkt u het weer en de wind en bepaalt u samen de route en het programma. Hierbij houdt de schipper zoveel mogelijk rekening met uw wensen.

Chat

Via de chatknop rechtsonder kunt u tijdens kantooruren chatten met een medewerker.

Contactformulier

Leg uw vraag of opmerking voor via het contactformulier.

E-mailadres

U kunt ons bereiken via ons e-mailadres [email protected] en voor bestaande boekingen via [email protected]. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.