Populaire schepen met opstaphaven Amsterdam

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Bekijk alle

Rembrandthuis

Stap binnen in het monumentale huis van Rembrandt, een van de belangrijkste Hollandse meesters van de 17e eeuw. In het Rembrandthuis te Amsterdam heeft hij vele schilderijen, etsen en tekeningen gemaakt. Altijd al benieuwd geweest naar hoe hij destijds werkte, op wat voor meubels hij zat en welke voorwerpen hij in huis had? In dit museum worden al uw vragen beantwoord.

Geschiedenis van het Rembrandthuis

Achter een eikenhouten deur en rode luiken bevindt zich het voormalige koopmanshuis van Rembrandt van Rijn. Hier, in het oude hart van Amsterdam, heeft de kunstenaar ruim twintig jaar van zijn leven gewoond en gewerkt. De meest bekende schilderijen, waaronder onder waaronder wereldwijd bekende Nachtwacht, heeft Rembrandt hier gemaakt.

Over het Rembrandthuis

In het Rembrandthuis vindt u werk dat in het huis zelf is gemaakt en materiaal dat in het huis heeft dienstgedaan. Het huis zelf is overigens ook zeker als een prachtig collectiestuk te beschouwen. Naast prenten, tekeningen en koperplaten is er ook een aantal werken van andere kunstenaars en eigen leerlingen van Rembrandt te aanschouwen.