Populaire schepen met opstaphaven Amsterdam

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Bekijk alle

NEMO Science Center

NEMO Science centre museum Amsterdam

Beleef de wereld van de natuurkunde, scheikunde, biologie en technologie in het NEMO Science Center. Maak een ontdekkingsreis naar het menselijk brein, bekijk kosmische straling, bewijs uw technische vaardigheden en bouw een mini-wolkenkrabber. Het museum verwelkomt jong en oud en zorgt voor een antwoord op alle vragen.

De geschiedenis van NEMO

Het NEMO Science Center ontstond in 1923 toen de kunstenaar Herman Heijenbrock besloot om het Museum van den Arbeid te openen. De reden was niet alleen om ruimte te maken voor zijn kunstwerken, hij wilde ook zijn fascinatie en enthousiasme delen met jonge bezoekers. Na de Tweede Wereldoorlog werd het hernoemd tot het Nederlands Instituut voor Nijverheid en Techniek (NINT). Tot het einde van de jaren zestig diende het vooral om kinderen en adolescenten te overtuigen van een carrière in wetenschap en techniek. Vanaf de jaren zeventig werd besloten om een neutrale positie in te nemen, dat het museum een belangrijk educatief aanbod voor scholen en hogescholen opleverde. Sinds 1997 is het museum ondergebracht in het fascinerende gebouw, ontworpen door de Italiaanse architect Renzo Piano. Aanvankelijk droeg het de naam ‘new Metropolis’, dat in 2000 werd verkort naar NEMO.

Over NEMO

NEMO is gebouwd aan de ingang van de IJ-tunnel in de haven van Amsterdam. Het groene gebouw valt meteen op. Het museum bestaat uit vier verdiepingen voor onderzoek en ontdekking. Tentoonstellingen, films, demonstraties en workshops zijn een integraal onderdeel, maar ook voor andere evenementen vindt u voldoende ruimte. Meerdere keren per dag worden wetenschappelijke shows gehouden. Als u de kans krijgt en tijd heeft, is het prachtige panoramische uitzicht over Amsterdam op het dakterras een aanrader. Bij mooi weer is het ook een geweldige plek voor een picknick.