Wat te doen op een regenachtige dag in Amsterdam

Wat te doen op een regenachtige dag in Amsterdam

Regent het tijdens uw zeiltrip in Nederland? Maak een tussenstop in de hoofdstad Amsterdam. Daar valt genoeg te beleven, zelfs tijdens een regenachtige dag. Amsterdam heeft meer dan 50 musea, een paar fantastische foodhallen waar u zonder last te hebben van de regen kunt genieten van het lekkerste eten of u duikt in een van de vele overdekte rondvaartboten voor ontdekkingstocht langs de grachten. Genoeg alternatieven! Wij zetten er een paar voor u op een rij.

Cultureel programma in verschillende musea

In de culturele hoofdstad zijn ontzettend veel musea. Van het wereldberoemde Anne Frank Huis tot de Heineken Experience. Voor filmliefhebbers is er het gratis EYE Filmmuseum, waar verschillende films, tentoonstellingen en presentaties op het programma staan. En in het NEMO Science Museum kunt u spelenderwijs alles leren over wetenschap en technologie. Om maar een paar aanraders te noemen. Houdt u van kunst en wilt u liever niet te ver lopen? Ga dan naar het Museumplein. Daar zitten het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum dicht bij elkaar en heeft u geen paraplu nodig. 

Ontdek de grachten van Amsterdam

Een ander leuk tijdverdrijf tijdens een regenachtige dag is een ontdekkingstocht langs de grachten van Amsterdam. De hoofdstad telt er maar liefst 165, de oudste stamt uit 1385 en de totale lengte schommelt rond de 75 km. Genoeg te ontdekken dus en het ideale vervoer voor deze ontdekkingstocht is een rondvaartboot. En u zit nog eens droog ook, want de meeste rondvaartboten zijn overdekt. 

Ontspannen en uzelf laten verwennen in Amsterdam

Tijdens een regenachtige dag kunt u er ook voor kiezen om u lekker te laten verwennen in een van de spa’s van Amsterdam. Of u neemt een duik in bijvoorbeeld het zwembad Zuiderbad. Geen last van de regen? Maak dan aansluitend een mooie wandeling langs het Nieuwe Meer en het Amsterdamse Bos. Er zijn hier maar liefst 8 wandelroutes waar u heerlijk kunt ontspannen.  

Een smakelijke maaltijd in de foodhallen van Amsterdam

Tijd om een hapje te eten? In Amsterdam zijn talloze restaurants, snackbars en bars met gerechten van over de hele wereld. Maar in de Foodhallen op het Bellamyplein heeft u veel keuze op 1 overdekte locatie lekker dicht bij elkaar. Van bitterbal tot sandwich of diner er is van alles te vinden in deze foodhal die is gevestigd in een oude tramremise. En op dinsdag-, vrijdag- en zaterdagavond is er live muziek. 

Meer informatie over een citytrip naar Amsterdam?

Zin om tijdens uw (meer)daagse vaartocht over het IJsselmeer ook voor een paar dagen in Amsterdam te stoppen? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact met onze medewerkers op. Zij helpen u graag bij het samenstellen van een perfect zeilprogramma met een tussenstop in de hoofdstad Amsterdam of een andere leuke bestemming aan het IJsselmeer.