Even voorstellen: Ingrid Schuurink, verantwoordelijk voor de meerdaagse tochten bij NAUPAR

Lelystad, 12 december 2017 – Verschillende medewerkers van NAUPAR houden zich bezig met de boekingen van tochten en arrangementen. Medewerker Ingrid Schuurink is er voor de boekingen van meerdaagse tochten: vrienden- en familieweekenden, bedrijfsuitjes en schoolkampen, Ingrid regelt het met heel veel plezier.
Met zoveel plezier zelfs, dat het voor haar onmogelijk is om aan te geven wat de leukste boeking van de afgelopen jaren was. ‘Er zijn zoveel mooie boekingen en ik vind het altijd leuk als ik weer een contract met een klant heb mogen afsluiten. Daar doe ik het voor. Ik doe mijn uiterste best om onze klanten goed te begeleiden en te ondersteunen. En als dat lukt en de klanten zijn tevreden, dan ben ik blij.’


Al van vóór de fusie

Dat Ingrid meent wat ze zegt, blijkt wel uit het feit dat ze al vanaf 1999 betrokken is bij NAUPAR en daarvoor bij rederij de Zeilvaart in Enkhuizen. Na bijna twintig jaar in de maritieme wereld mogen we Ingrid dus met recht een ‘oude rot in het vak’ noemen.
Ingrid is dus begonnen in Enkhuizen, bij de Zeilvaart. Het was niet het begin van haar carrière, want eerst waren er een aantal andere banen, waaronder intercedent bij Randstad. Dat deed ze maar liefst tien jaar. Maar haar oude liefde, toerisme en recreatie, bleef trekken en toen in 1999 de mogelijkheid zich voordeed om bij rederij de Zeilvaart aan de slag te gaan, aarzelde ze geen moment. Ook na de fusie in 2008*, waarbij NAUPAR het levenslicht zag, bleef zij werken voor de nieuwe fusierederij. Ze verkaste naar Lelystad en vanuit het kantoor aan het IJsselmeer boekt ze nu al weer tien jaar de ene tocht na de andere.


Liever niet ‘s nachts wakker maken

Als we Ingrid vragen waar we haar ‘s nachts wakker voor mogen maken, is het even stil. ‘Nou, liever nergens voor’ lacht ze uiteindelijk. ‘Een goede nachtrust zorgt ervoor dat ik mijn werk optimaal kan doen en dat ik me overdag fit en uitgerust voel. Dat geef ik liever niet zomaar op.’
Dan is het voor Ingrid tijd om weer aan het werk te gaan. Boekingen regelen, meedenken, oplossingen bedenken, contracten opstellen; ook vandaag gaat ze weer een hoop klanten blij maken met een boeking die tot in de puntjes geregeld is. En vanavond, dan kijkt Ingrid terug op een geslaagde werkdag, terwijl haar klanten uitkijken naar een mooie, meerdaagse tocht.