Een terugblik op een succesvol jaar

Lelystad, 30 december 2015 – Nu 2016 voor de deur staat, blikt NAUPAR terug op het afgelopen jaar. "2015 was een succesvol jaar vol mijlpalen, ontwikkelingen en nieuwe plannen”, zegt Pouwel Slurink, directeur van NAUPAR, "Zowel medewerkers als schippers van NAUPAR vinden het een geslaagd jaar.”

NAUPAR Amsterdam

In januari veranderde Boat Cruises Amsterdam haar naam in NAUPAR Amsterdam. Met deze naamswijziging wordt onderstreept dat NAUPAR naast zeilschepen ook salonboten en sloepen in Amsterdam verhuurt. "Met de toevoeging van sloepen en salonboten aan de vloot is de vestiging in Amsterdam in de lift gegaan”, zegt Slurink. "De vaartochten door Amsterdam worden gezien als een leuke activiteit tijdens een weekendje weg.” In oktober kreeg NAUPAR Amsterdam het lang verwachte .amsterdam-domein: boothuren.amsterdam.

Activiteiten en arrangementen

NAUPAR bleef zich dit jaar ook focussen op nieuwe en vernieuwde arrangementen. Zo konden de gasten in de zomermaanden aan boord van de Abel Tasman een barbecue-vaartocht maken over het Amsterdamse IJ. Daarnaast bood NAUPAR diverse nieuwe arrangementen, zoals de sushivaartocht met live cooking aan boord en de cocktailworkshops midden op het water in Amsterdam. Dit soort arrangementen worden ook in 2016 aangeboden en verder uitgebreid.

SAIL Amsterdam

Tijdens het internationale evenement, SAIL Amsterdam, was NAUPAR voor de 9e keer de rederij met het grootste aantal officieel deelnemende schepen. Het verrassende programma, de diverse muzikale optredens en de vele Tall Ships vanuit alle hoeken van de wereld hebben van deze 9e SAIL editie een groot succes gemaakt. "Wat ons betreft kan de 10e editie van SAIL, in de zomer van 2020, niet snel genoeg komen”, zegt Slurink.

Onderscheiding

In juni hebben elf zeilschepen van NAUPAR de classificatie Silver ontvangen tijdens de Zoover Awards 2015. Dit is een prijs voor accommodaties op Zoover die "bijzonder goed" scoren. Een van deze schepen was de Nieuwe Liefde, die naast deze plaatsing ook door de ambtenaar van Amsterdam in mei van dit jaar is bezocht en zich sindsdien een officiële trouwlocatie in Amsterdam mag noemen.

Goede voornemens voor 2016

NAUPAR streeft ernaar om 2016 nóg succesvoller te maken dan 2015. Zo zijn ze al met een aantal projecten van start gegaan: de verkoop voor de Hanzedagen en de voorbereidingen voor Delfsail zijn al begonnen. Daarnaast is sinds het najaar 2015 een viertal schepen via Airbnb als hotelaccommodatie in Amsterdam te reserveren. De Grietje, Atalanta en Succes volgen in 2016. En in Volendam is NAUPAR bezig met een nieuwe afvaarthaven. "Ook in 2016 zit NAUPAR zeker niet stil!”, sluit Slurink af.