Voor elke gelegenheid een passend schip

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Telefonisch / chat bereikbaar van maandag t/ m vrijdag 8:30 uur tot 17:30uur.

 
 • DelfSail 01
 • DelfSail 02
 • DelfSail 03
 • DelfSail 04
 • DelfSail 05
 • DelfSail 06
 • DelfSail 07
 • DelfSail 08
 • DelfSail 09
 • DelfSail 10
 • Delfsail
 • Delfsail

DelfSail

Image 1
DelfSail 2016
DelfSail is het grootste, gratis toegankelijke evenement van Noord-Nederland. De cijfers liegen er niet om: in 2009 trok het 4-daagse evenement ruim 850.000 bezoekers! Ook de zesde editie belooft wederom een groot succes te worden: van 29 juni t/m 3 juli 2016 wordt dit maritieme feest wederom in Delfzijl gehouden.
Parades, feesten, schepen en muziek: DelfSail is volgens velen het tweede SAIL-evenement van Nederland, eentje met een “warm hart”. Dit populaire evenement schenkt veel aandacht aan de bezoekers, maar ook de vele bemanningen die het evenement bijwonen worden in de spotlight gezet. Waar past u in dit rijtje?
Image 2
Samen met uw gezelschap DelfSail 2016 meemaken?
Bekijk hieronder de mogelijkheden

Meer informatie over DelfSail

Het ontstaan

In 1986 werd de aller eerste editie van DelfSail georganiseerd. Een groepje vertegenwoordigers van de gemeente Delfzijl en de havenbedrijven namen het initiatief en binnen een half jaar was het feest een feit. Het succes bleef zeker niet onopgemerkt en vijf jaar later, in 1991, besloot het gemeente-bestuur een grotere versie te organiseren. Deze tweede editie werd al bezocht door ruim 350.000 bezoekers! Dit succes trok alle partijen over de streep en er werd besloten om DelfSail iedere vijf jaar opnieuw te organiseren.

De zesde editie in 2016

De tussenperiode van vijf jaar is niet altijd aangehouden. Vanwege de aanleg van de Nieuwe Handelskade zat er tussen de tweede (1991) en derde editie (1998) zeven jaar tijd en ook tussen de vijfde editie (2009) en de zesde (2016) zit zeven jaar verschil. Met een gevarieerd programma en diverse arrangementen belooft DelfSail ook deze keer weer een groot succes te worden. Vanaf woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli is het feest in Delfzijl: dan vindt de zesde editie plaats.

A Festival of Energy

In 2016 is het thema van DelfSail “A Festival of Energy”. Het programma is reeds bekend en het belooft wederom een onvergetelijk festival te worden. Een indrukwekkend openingsconcert, een sloepenrace in de haven van Delfzijl, een rondvaart voor ouderen die niet zelfstandig naar het evenement kunnen komen en diverse parades en overig entertainment. Zowel jong als oud kan zich tijdens de zesde editie van DelfSail uitstekend vermaken!

Arrangementen NAUPAR

Meevaren tijdens DelfSail 2016? NAUPAR biedt u diverse arrangementen, zoals de sensationele Sail In Parade of de indrukwekkende Sail Out Parade. Aan boord van een van de zeilschepen van NAUPAR kunt u hier deel van uitmaken! Of kiest u toch voor het Middag- of Avondarrangement? Bewonder tijdens het varen de prachtige Tall Ships en bekijk de vele activiteiten en demonstraties vanaf het water. Het Avondarrangement heeft zelfs nog een extraatje: bij de spectaculaire vuurwerkshow zit u ‘eerste rang’! Welk arrangement kiest u?

Gerelateerde pagina's

SAIL Den Helder
SAIL Amsterdam
DelfSail
Volvo Ocean Race 
SAIL De Ruyter Vlissingen 
SAIL Kampen 
Amsterdam Light Festival
Cornelis Race
Brandarisrace
Pieperrace
Klipperrace
Tjalkenrace Medemblik 
Tall Ships Race Harlingen