Harderwijk is in 2030 gastheer

In 2030 vinden de Internationale Hanzedagen in Harderwijk plaats. Momenteel is de precieze datum en het programma nog niet bekend.

NAUPAR, gespecialiseerd in het organiseren van grote nautische evenementen en vaartochten, is ook in Harderwijk aanwezig met een aantal traditionele schepen.

U kunt deze schepen bezoeken of meevaren met een groep (vanaf 12 personen).

Hanzedagen 2030

Bij NAUPAR kijken we alweer uit naar de volgende Hanzedagen in Harderwijk. Deze vinden in 2030 plaats. Het duurt nog even, maar ook dan hopen we de bezoekers weer een unieke ervaring aan te kunnen bieden.

Maar eerst nog SAIL Amsterdam.

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Meer informatie over zakelijke evenementen

Meer informatie over relatie-events

Hanzedagen

Hanzedagen, Hanzesteden en Hanzeverbond

De Internationale Hanzedagen zijn bijeenkomsten van Hanzesteden; steden die lid zijn van het Hanzeverbond. Het Hanzeverbond was van oorsprong een Duitse samenwerkingsorganisatie van diverse steden rondom de Oostzee. Inmiddels zijn hier ook andere steden, waaronder Nederlandse, lid van geworden. Het Hanzeverbond maakt het mogelijk om beter en veiliger handel te kunnen drijven.

De Internationale Hanzedagen

Ieder jaar organiseert één van de Hanzesteden de Internationale Hanzedagen. Dit is een vierdaags ontvangst waarbij alle Hanzesteden van harte welkom zijn. Tijdens dit evenement ontmoeten de steden elkaar, kunnen de steden zichzelf promoten en wordt er uitbundig overleg gevoerd.

Doelstelling Hanzedagen

Tegenwoordig dienen de Internationale Hanzedagen voornamelijk om het idee van de internationale Hanze levendig te houden. Daarnaast zorgt dit evenement er ook voor dat de Europese steden hun zelfbewustzijn én onderlinge samenwerking kunnen blijven ontwikkelen.

2030: de beurt aan Hanzestad Harderwijk

In 2030 is het aan Harderwijk om de Internationale Hanzedagen te organiseren. Hiervoor waren Zwolle (1980 en 2002), Deventer en Zutphen (1990) , Oldenzaal (1999) en Kampen (2017) aan de beurt.