Kampen als gastheer

Van 15 tot en met 18 juni 2017 vonden de Internationale Hanzedagen in Kampen plaats. Voor gasten was het mogelijk om deze 37e editie samen met NAUPAR mee te maken. NAUPAR, gespecialiseerd in het organiseren van grote nautische evenementen en vaartochten, was in Kampen aanwezig met maar liefst veertien schepen. De authentieke zeilschepen trokken veel bekijks.

Hanzedagen 2030

NAUPAR kijken alweer uit naar de volgende Hanzedagen in Harderwijk. Deze vinden in 2030 plaats. Het duurt nog even, maar ook dan hopen we de bezoekers weer een unieke ervaring aan te kunnen bieden. Maar eerst nog Sail Kampen in 2018.

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Hanzedagen

Hanzedagen, Hanzesteden en Hanzeverbond

De Internationale Hanzedagen zijn bijeenkomsten van Hanzesteden; steden die lid zijn van het Hanzeverbond. Het Hanzeverbond was van oorsprong een Duitse samenwerkingsorganisatie van diverse steden rondom de Oostzee. Inmiddels zijn hier ook andere steden, waaronder Nederlandse, lid van geworden. Het Hanzeverbond maakt het mogelijk om beter en veiliger handel te kunnen drijven.

De Internationale Hanzedagen

Ieder jaar weer organiseert één van de Hanzesteden de Internationale Hanzedagen. Dit is een vierdaags ontvangst waarbij alle Hanzesteden van harte welkom zijn. Tijdens dit evenement ontmoeten de steden elkaar, kunnen de steden zichzelf promoten en wordt er uitbundig overleg gevoerd.

Doelstelling Hanzedagen

Tegenwoordig dienen de Internationale Hanzedagen voornamelijk om het idee van de internationale Hanze levendig te houden. Daarnaast zorgt dit evenement er ook voor dat de Europese steden hun zelfbewustzijn én onderlinge samenwerking kunnen blijven ontwikkelen.

2030: de beurt aan Harderwijk

In 2030 is het aan Harderwijk om de Internationale Hanzedagen te organiseren. Hiervoor waren Zwolle (1980 en 2002), Deventer en Zutphen (1990) , Oldenzaal (1999) en Kampen (2017) aan de beurt.

Gerelateerde pagina's 

Bonte Koe Race
Brandarisrace
Delfsail
Klipperrace
Pieperrace
Sail Amsterdam
Sail de Ruyter Vlissingen
Sail Den Helder
Sail Kampen
Tall Ship Race Harlingen​
Tjalkenrace Medemblik
Volvo Ocean Race
Zeilwedstrijden IJsselmeer