DelfSail 2022

DelfSail is het grootste, gratis toegankelijke evenement van Noord-Nederland. De cijfers liegen er niet om: in 2009 trok het 4-daagse evenement ruim 850.000 bezoekers! Ook de zesde editie belooft wederom een groot succes te worden: van 29 juni t/m 3 juli 2016 wordt dit maritieme feest wederom in Delfzijl gehouden.

Delfsail het tweede SAIL-evenement

Parades, feesten, schepen en muziek: DelfSail is volgens velen het tweede SAIL-evenement van Nederland, eentje met een “warm hart”. Dit populaire evenement schenkt veel aandacht aan de bezoekers, maar ook de vele bemanningen die het evenement bijwonen worden in de spotlight gezet. Waar past u in dit rijtje?

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Delfsail

Het ontstaan

In 1986 werd de aller eerste editie van DelfSail georganiseerd. Een groepje vertegenwoordigers van de gemeente Delfzijl en de havenbedrijven namen het initiatief en binnen een half jaar was het feest een feit. Het succes bleef zeker niet onopgemerkt en vijf jaar later, in 1991, besloot het gemeente-bestuur een grotere versie te organiseren. Deze tweede editie werd al bezocht door ruim 350.000 bezoekers! Dit succes trok alle partijen over de streep en er werd besloten om DelfSail iedere vijf jaar opnieuw te organiseren.

De volgende editie

De volgende editie van Delfssail vindt plaats in 2022.

A Festival of Energy

In 2016 is het thema van DelfSail “A Festival of Energy”. Het programma is reeds bekend en het belooft wederom een onvergetelijk festival te worden. Een indrukwekkend openingsconcert, een sloepenrace in de haven van Delfzijl, een rondvaart voor ouderen die niet zelfstandig naar het evenement kunnen komen en diverse parades en overig entertainment. Zowel jong als oud kan zich tijdens de zesde editie van DelfSail uitstekend vermaken!

Arrangementen NAUPAR

Meevaren tijdens DelfSail 2016? NAUPAR biedt u diverse arrangementen, zoals de sensationele Sail In Parade of de indrukwekkende Sail Out Parade. Aan boord van een van de zeilschepen van NAUPAR kunt u hier deel van uitmaken! Of kiest u toch voor het Middag- of Avondarrangement? Bewonder tijdens het varen de prachtige Tall Ships en bekijk de vele activiteiten en demonstraties vanaf het water. Het Avondarrangement heeft zelfs nog een extraatje: bij de spectaculaire vuurwerkshow zit u ‘eerste rang’! Welk arrangement kiest u?

Gerelateerde pagina's 

Bonte Koe Race
Brandarisrace
Klipperrace
Pieperrace
Sail Amsterdam
Sail de Ruyter Vlissingen
Sail Den Helder
Sail Kampen
Tall Ship Race Harlingen​
Tjalkenrace Medemblik
Volvo Ocean Race
Zeilwedstrijden IJsselmeer