DelfSail van 13 tot en met 16 juni 2024

DelfSail is het grootste, gratis toegankelijke evenement van Noord-Nederland. De cijfers liegen er niet om: in 2016 trok het 4-daagse evenement ruim een half miljoen bezoekers! Ook de zevende editie belooft wederom een groot succes te worden: van 13 tot en met 16 juni 2024 wordt dit maritieme feest wederom in Delfzijl gehouden.

Delfsail The Legacy of the Seven Seas

Parades, feesten, schepen en muziek: DelfSail is volgens velen het tweede SAIL-evenement van Nederland, eentje met een “warm hart”. Dit populaire evenement schenkt veel aandacht aan de bezoekers, maar ook de vele bemanningen die het evenement bijwonen worden in de spotlight gezet. Waar past u in dit rijtje?

Meer informatie over zakelijke evenementen

Meer informatie over relatie-events

Delfsail

De 7e editie van Delfsail is van donderdag van 13 tot en met zondag 16 juni 2024. Het gratis toegankelijke evenement wordt gehouden in Delfzijl, waar de Tall ships, het Nederlands varend erfgoed en de historische Hollandsche zeilvloot afgemeerd liggen langs de kade van Delfzijl. Inmiddels is bekend dat de Tallships El Galeon en Pascual Flores naar het nautische evenement komen.

De eerste editie was in 1986

In 1986 werd de aller eerste editie van DelfSail georganiseerd. Een groepje vertegenwoordigers van de gemeente Delfzijl en de havenbedrijven namen het initiatief en binnen een half jaar was het feest een feit. Het succes bleef zeker niet onopgemerkt en vijf jaar later, in 1991, besloot het gemeentebestuur een grotere versie te organiseren. Deze tweede editie werd al bezocht door ruim 350.000 bezoekers! Dit succes trok alle partijen over de streep en er werd besloten om DelfSail iedere vijf jaar opnieuw te organiseren. De laatste editie van het nautische evenement was in 2016 en trok ruim een half miljoen bezoekers.

The legacy of the seven seas

In 2024 is het thema van DelfSail “The legacy of the seven seas”. Dit is een verwijzing naar de voorgaande zeven edities en legt ook de verbinding tussen mensen en scheepvaart in het verleden en nu.

Het programma wordt momenteel stap voor stap ingevuld en belooft wederom een onvergetelijk festival te worden. Zo is er op donderdag in ieder geval de indrukwekkende Sail-in van de Tall Ships, waarbij de schepen in een lange Parade vanuit de Eemshaven, via de rivier de Eems naar Delfzijl varen, er zijn optredens van bekende artiesten, rondvaarten, markten en nog veel meer. Zowel jong als oud kan zich tijdens de zevende editie van DelfSail uitstekend vermaken!