Must Visits Amsterdam

Must Visits in Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en een van de mooiste steden van Europa. Een bijzondere stad, waar alles praktisch op loopafstand ligt. Met kleine huisjes die lijken op peperkoekhuizen, fietsers waar je ook kijkt, kanalen, coffeeshops en een veelheid aan musea en andere bezienswaardigheden. Maar wat moet u zien als u aanlegt in Amsterdam met ons NAUPAR schip? Wij zetten de  Top 5 Must Visits voor uw verblijf in Amsterdam op een rij.

1.    Het Anne Frank huis

In het Anne Frank huis hebben Otto Frank en zijn familie zich ongeveer 2 jaar lang verborgen gehouden voor de Gestapo, die ze uiteindelijk door verraad vonden, gearresteerd en gedeporteerd. Anne Frank, een van Otto Franks twee dochters, schreef een dagboek over de gebeurtenissen in het achterhuis. In het huis zie je de schuilplaats van de familie en voel je hoe het was voor de Franken en nog eens vijf personen. Reserveer alleen wel op tijd als u het  Anne Frank Huis wilt zien.

2.    Museumplein

 Een van de belangrijkste musea van het Museumplein is het Rijksmuseum. Met meer dan twee miljoen bezoekers per jaar is het het meest bezochte museum van het land. In het Rijksmuseum vindt u alle werken van bekende kunstenaars en historische periodes. Bent u  ge├»nteresseerd in kunst? Dan mag u een bezoek aan dit museum niet missen.  Ook aan de buitenkant is het Rijksmuseum indrukwekkend om te zien, met zijn grote vijver. In de winter kunt u hier zelfs skaten. Op loopafstand van dit museum zit een ander museum dat u als kunstliefhebbern zeker niet mag missen:  het van Gogh Museum  met de grootste collectie werken van de beroemde Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh.  Echt een must see.

3.    Huis van Amsterdams smalste huis

Al tijdens uw eerste wandeling door Amsterdam ziet u de smalle en vaak kromme huizen. De huizen werden gebouwd in een tijd dat een huis werd belast volgens de breedte van het kanaal. Om deze reden besloot Amsterdam om zeer smalle huizen langs de grachten te bouwen. Deze zijn echter relatief hoog en lang. De gebouwen werden ook gebouwd op houten palen door de moerassige ondergrond, die met de tijd vergaan, waardoor de huizen vaak scheef staan. Het smalste huis van Amsterdam ligt op Singel 7. Het is alleen de achterkant van het huis, de voorkant is iets breder, maar de achterkant meet slechts ongeveer een meter.

4.    Begijnhof 

Als u wilt ontsnappen aan de drukte van het centrum,  is het  Begijnhof een aanrader. Het werd in de 14e eeuw gebouwd voor de begijnen, een katholieke zusterschap. De begijnen leefden zeer vroom en zorgden voor de behoeftigen, maar legden geen geloften af voor God. Het laatste begijnhof van Amsterdam ging dicht  in 1971, waarmee een einde kwam aan een lange traditie. Vandaag de dag kunt u genieten van een bijzondere karakteristieke Amsterdamse architectuur, wandelen door de prachtige tuinen of comfortabel een boek lezen op deze plek vol traditie.

5.    De rosse buurt

Net zoals de Reeperbahn bij Hamburg hoort, hoort de rosse buurt bij Amsterdams Nachts verlichten veel kleurrijke neonlichten de bars en etalages en worden ze weerspiegeld in de grachten. Slechts een meter breed en 30 meter lang is hier ook de smalste straat van Amsterdam te vinden. En gaat u naar  de rosse buurt loop dan ook even door naar  de Oude Kerk. Deze kerk is het oudste nog bestaande gebouw in Amsterdam. Het bizarre aan dit gebouw is dat het  midden in de rosse buurt ligt. Wie eenmaal rond de kerk loopt, zal merken dat de kerk omringd wordt door bordelen en dames in etalages. Dit is waarschijnlijk alleen mogelijk in Amsterdam.

Bent u geïnteresseerd in een zeiltocht naar Amsterdam?

Krijgt u de smaak te pakken en lijkt een weekendje zeilen naar Amsterdam u wel wat? Vraag een vrijblijvend een offerte aan of neem rechtstreeks contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag bij de keuze van uw schip.