Green Key

Zeilen is een natuurvriendelijke manier van vakantie vieren. U reist op de kracht van de wind en geniet van de elementen die de natuur u te bieden heeft. Een aantal schippers wil nog meer voor de natuur terug doen. Door verschillende milieumaatregelen aan boord te nemen hebben zij een Green Key onderscheiding in ontvangst mogen nemen.

Green Key, een groene bedrijfsvoering

De Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de toeristische en recreatiebranche. De Green Key staat garant voor de inzet van de ondernemer om meer voor het milieu te doen dan wettelijk bepaald is. Het doel van de Green Key is het milieu te sparen maar aan de andere kant ook te besparen op de kosten. Met het milieukenmerk wordt het groene karakter van uw vakantie aan boord van een zeilreis bevestigd, een zeilschip is immers een milieuvriendelijk vervoermiddel.

Brons, Zilver of Goud

Om het Green Key keurmerk te mogen voeren moet worden voldaan aan een aantal milieumaatregelen. Een groot deel van de maatregelen liggen op het gebied van gas-, water- en energiebesparing en het scheiden van afval zijn verplicht. Daarnaast moet er nog aan een aantal keuzemaatregelen worden voldaan. De hoeveelheid keuzemaatregelen die getroffen worden, bepalen het niveau van de Green Key, namelijk Brons, Zilver of Goud.

Een groene zeilreis

U kunt zeilen naar een bestemming die u wenst maar natuurlijk kunt u zich ook laten leiden door de wind. Met uw Green Key zeilreis bij NAUPAR kunt u nog langer genieten van de natuur. Door onder andere milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en waterbesparende kranen en douches te gebruiken, belast u het milieu minder. Zo kunnen we met zijn allen blijven genieten van de mooie natuurgebieden die Nederland rijk is.