SAIL Den Helder 2023

In 2023 vindt de zesde editie van SAIL Den Helder plaats van 29 juni tot en met 2 juli.

Deze editie van SAIL Den Helder wordt samen met de Marinedagen georganiseerd en Den Helder is ook aangewezen als de startplaats voor de Tall Ships Race 2023.

De laatste keer trok het watersport evenement 350.000 bezoekers.

Voorgaande editie: een levend schilderij

Bij het krieken van de dag lagen alle deelnemende schepen op de Rede van Texel klaar voor wat komen gaat. Rustig afwachtend op de juiste wind, zoals in vroeger tijden de VOC-schepen voor anker lagen nadat zij waren bevoorraad op Texel. Bezoekers van SAIL Den Helder aanschouwen een levend schilderij en ervaren hoe het Marsdiep er in de Gouden Eeuw moet hebben uitgezien.

Meer informatie over Sail Evenementen

SAIL Den Helder 2023

SAIL Den Helder wordt in 2023 georganiseerd van 29 juni tot en met 2 juli. Het nautische event wordt samen met de Marinedagen gehouden en Den Helder is tevens aangewezen als startplaats voor de Tall Ships Race 2023. Natuurlijk komt ook de Bruine vloot naar Den Helder. Als dat geen groot waterspektakel wordt!

Wat is er te doen tijdens SAIL Den Helder 2023?

Het programma is nog niet bekend, maar er wordt hard gewerkt aan een programma op het evenemententerrein met diverse activiteiten, demonstraties en muziek. Ook Willemsoord en het centrum van Den Helder doen mee aan de feestelijkheden.

Een passend einde met een Parade of Sail

Aan het einde van het evenment verlaten tijdens een fenomenale Parade of Sail alle Tall Ships de haven van Den Helder. Deze unieke uittocht kunt u meemaken vanaf het water op een van de schepen van NAUPAR. Houd het laatste nieuws in de gaten, of neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden voor een groepsreis. Dat kan al vanaf 12 personen op een van onze schepen.