SAIL Den Helder 2017

Was u ook aanwezig op het spectaculaire SAIL Den Helder 2013? Van 20 tot en met 23 juni 2013 heeft u destijds de vloot Tall Ships kunnen bewonderen. Het vierdaagse evenement SAIL Den Helder eindigde op zondagmiddag om 16.00 uur met een Parade of Sail. Goed nieuws voor de liefhebbers: in 2017 vindt de volgende editie plaats!

Levend schilderij

Bij het krieken van de dag lagen op donderdag 20 juni 2013 alle deelnemende schepen op de Rede van Texel klaar voor wat komen gaat. Rustig afwachtend op de juiste wind, zoals in vroeger tijden de VOC-schepen voor anker lagen nadat zij waren bevoorraad op Texel. Bezoekers van SAIL Den Helder aanschouwen een levend schilderij en ervaren hoe het Marsdiep er in de Gouden Eeuw moet hebben uitgezien.

Sail Den Helder

Wat is er te doen tijdens SAIL Den Helder 2017?

Tijdens SAIL Den Helder 2017 zijn ook de Marinedagen gepland. Op het evenemententerrein worden diverse activiteiten georganiseerd, demonstraties gegeven en er is muziek. Ook Willemsoord en het centrum van Den Helder doen mee aan de feestelijkheden.

Een passend einde met een Parade of Sail

De Tall Ships hebben op zondag 23 juni 2013 om 16.00 uur in een fenomenale Parade of Sail de haven van Den Helder verlaten. Heeft u ook gekeken naar deze unieke en spectaculaire vloot tijdens SAIL Den Helder? Hou Naupar in de gaten voor de volgende editie van SAIL.

Gerelateerde pagina's 

Bonte Koe Race
Brandarisrace
Delf Sail
Klipperrace
Pieperrace
Sail Amsterdam
Sail de Ruyter Vlissingen
Sail Kampen
Tall Ship Race Harlingen​
Tjalkenrace Medemblik
Volvo Ocean Race
Zeilwedstrijden IJsselmeer