Fietsweekend Zuiderzeepad

Zie Holland eens van een heel andere kant, namelijk vanaf het water en de fiets! U bent een hele dag lekker actief bezig. U vaart op een traditioneel zeilschip naar één van de mooie plaatsjes rondom het IJsselmeer. Hier stapt u op de fiets en u maakt een tocht langs de prachtigste plekjes in de omgeving.

 • Lekker actief
 • Combi fietsen en varen
 • Ontdek het IJsselmeer

Havens

Opstaphaven
Enkhuizen
Hoorn
Makkum
Monnickendam
Stavoren
Volendam

Bij een kopje koffie of thee maakt u kennis met de bemanning. Dan gaan de trossen los en kunnen de zeilen gehesen worden voor een heerlijke zeiltocht over het IJsselmeer. Het schip vaart naar één van de mooie plaatsjes rondom het IJsselmeer waar de fietstocht gaat plaatsvinden.

Aangekomen op de plek van bestemming staan er fietsen voor u klaar. Gaat u een fietstocht maken door het Gaasterland, over de Westfriese Omringdijk of liever rondom de Gouwzee? Er zijn verschillende routes mogelijk vanuit Stavoren, Makkum, Workum, Enkhuizen, Hoorn, Monnickendam, Marken of Volendam. De fietstocht voert u langs de mooiste plekjes van deze regio. Het schip blijft op u wachten of vaart alvast naar de volgende bestemming waar u heen fietst.

Terug aan boord wordt er koers gezet naar de thuishaven. Met een hapje en een drankje kunt u genieten van de rust van het water en een goed gesprek. Het was een ontspannen maar toch sportieve dag!

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. erg leuke reis

  Geplaatst op

  Tijdens het zeilen keken we uit naar de wind ... tijdens het fietsen niet, maar het landschap was erg leuk en de route wordt aanbevolen voor jong en oud.

  Anoniem
 2. geweldige combinatie

  Geplaatst op

  We vonden het erg leuk! Vanwege het vlakke landschap kan iedereen er fietsen. Dit is een reis die we zelfs met onze fietsen konden doen

  Anoniem
 3. Leuke fietstocht

  Geplaatst op

  We hebben erg genoten van het fietsen op het IJsselmeer. De schipper kon ons goede aanbevelingen geven, dus reden we door het prachtige natuur.

  Maria und Günther Hagemann
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer prijsinformatie. U kunt ook bellen of chatten met een van onze medewerkers.