Fietsweekend Zuiderzeepad

Fietsweekend Zuiderzeepad

Met z’n 492 kilometer is het niet te doen om in een weekend het volledige Zuiderzeepad te fietsen. Deze mooie route langs de voormalige Zuiderzee, loopt namelijk helemaal om het IJsselmeer, door Zuidwest Friesland, Gelderland en Noord-Holland. U kunt wel, samen met uw vrienden, familie of collega’s, beginnen met een etappe van deze route.

Dit arrangement is daarvoor heel geschikt. U fietst van Enkhuizen naar Hoorn en ondertussen vaart uw hotel ook Hoorn. Als u aankomt, ligt het schip alweer in de haven op u te wachten. Ideaal, want op deze manier hoeft u geen extra bagage mee te nemen op de fiets. Bovendien weet u zeker dat u na aankomst een verkwikkende douche, een stevige maaltijd of een rustmomentje in de knusse salon kunt inlassen. En daarna kunt u nog een bezoek brengen aan gezellig Hoorn.

Na een goede nachtrust op de zachte deining van het water, bent u de volgende dag weer uitgerust en fris om terug te zeilen naar Enkhuizen. Houdt u eigenlijk niet zo van fietsen, maar wilt u wel graag mee met uw vrienden of familie? Dan blijft u overdag gewoon aan boord van het schip en vaart u mee naar Hoorn. Dat kan natuurlijk ook.

De fiets- en zeiltocht in het kort

Fietsen is gezond en ontspannend, en zo’n mooie route fietsen is absoluut een extra beleving. Bovendien hoeft u ’s avonds niet meer terug naar huis te rijden, maar slaapt u heerlijk aan boord van het schip. Tijdens deze tocht bieden wij u:

 • een prachtige fietsroute, terwijl uw hotel met u meevaart.
 • tijd voor elkaar én een sportieve uitdaging.
 • een andere blik op Nederland. De tocht voert langs de kust en de duinen, door boerenland en langs molens, boerderijen, kanalen en andere mooie stukjes Nederland.

Wat valt er te beleven tijdens de fietstocht van Enkhuizen naar Hoorn

Het beginpunt van de route is Enkhuizen, een prachtig historisch stadje, vol met schilderachtige straatjes, oude koopmanshuizen, lieflijke ophaalbruggetjes en het oude vestigbolwerk de Drommedaris.

Eenmaal op de fiets is er genoeg te zien, te fotograferen en tijd om bij te praten. U kunt genieten van de kust, de prachtige vergezichten over het Markermeer, van vogels, molens en boerderijen. Een groot deel van de tocht gaat over de Zuiderdijk, wat vroeger de zeedijk was. Onderweg kunt u natuurlijk pauzeren in de natuur, of een stop maken in een plaatselijk restaurant/café voor een flinke punt appeltaart en een kop koffie, of een uitgebreide lunch.

Na ongeveer 25 kilometer fietsen komt u aan in Hoorn. Een verrassend pareltje aan het Markermeer, met eeuwenoude herenhuizen, gezellige terrassen en leuke winkeltjes. Als u op tijd bent, raden we u aan om eerst een ommetje door de stad te doen. Dat is zeker de moeite waard!

Wat kunt u doen in Hoorn en Enkhuizen

In Enkhuizen is genoeg te doen, dus neem voor u aan boord stapt nog even de tijd voor dit historische stadje. Zoals een bezoek aan het Zuiderzeemuseum. Een aanrader. In dit openluchtmuseum staan meer dan 140 gebouwen, die ooit aan de oude Zuiderzee hebben gestaan. Een mooier begin van het Zuiderzeepad is er niet. Of u maakt een wandeling door het oude centrum en bekijkt de historische panden, waarvan er vele nog stammen uit de tijd van de Gouden Eeuw.

In Hoorn is genoeg te zien en te doen. Zo kunt u een stadswandeling maken met een gids, een bezoek brengen aan het Westfries Museum of het Museum van de Twintigste Eeuw, of gewoon genieten van dit bruisende stadje op een fijn terras. Of wilt u na de fietstocht even lekker even bijkomen en gezellig bijkletsen? Dat kan natuurlijk ook. Zoek een beschut plekje aan dek of spreek in de knusse salon de dag door met de rest van uw gezelschap.

Ruimte genoeg om te lezen, puzzelen, spelletjes te doen of te relaxen. Samen koken en uitgebreid tafelen kan ook, want het schip heeft een goed uitgeruste keuken. Maar u kunt ook kiezen voor gemak en in een van de vele cafés of restaurants van Hoorn een hapje eten en wat drinken.

Is het Fietsweekend Zuiderzeepad-arrangement voor iedereen leuk

Dit arrangement is voor iedereen leuk. In de eerste plaats natuurlijk vooral voor enthousiaste fietsers. Voor een fietsclub die eens een andere invulling wil geven aan een fietsweekend, maar ook voor vriendengroepen, families of collega’s. En zijn er mensen in het gezelschap die de tocht niet kunnen of willen fietsen? Ook zij kunnen mee! Dan blijven zij overdag aan boord en varen ze mee naar Hoorn. Het avondprogramma kunnen jullie dan weer samen vormgeven.

De duur van het Fietsweekend Zuiderzeepad-arrangement

Dit arrangement kunt u boeken voor een (kort) weekend. Wilt u liever meerdere etappes van het Zuiderzeepad fietsen? Breid dan het weekend uit naar een lang weekend of een weekend met early check in.

Dag 1: Enkhuizen

 • ’s Avonds stapt u aan boord in Enkhuizen.
 • Berg uw bagage op, verken het schip en laat het avondmaal u smaken.

Dag 2: Fietsen van Enkhuizen naar Hoorn

 • Na de eerste nacht op het schip geniet u aan dek van een stevig ontbijt.
 • Vervolgens fietst u vanaf Enkhuizen, langs de kust, naar Hoorn.
 • In de tussentijd is het schip evengoed richting Hoorn vertrokken.
 • Eenmaal in Hoorn stapt u weer aan boord.

Dag 3: Varen van Hoorn - Enkhuizen

 • Na het ontbijt kunt u Hoorn nog even in.
 • In de loop van de dag vaart u terug naar Enkhuizen.

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Edam
Enkhuizen
Franeker
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Texel
Urk
Volendam
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten weekendarrangement

De prijs voor een weekend is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of catering. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

De voorbeeldprijzen zijn per persoon / per nacht bij een volle bezetting van het schip: 

 • Kort weekend        € 135 - € 235 
 • Weekend                € 150 - € 235 
 • Lang weekend       € 190 - € 295 

Voorbeeldprijzen van speciale weekenden 

 • Pasen (3 dagen)                    € 165 - € 265  
 • Pinksteren (3 dagen)            € 180 - € 295 
 • Hemelvaart (3 dagen)          € 180 - € 295 
 • Hemelvaart (4 dagen)          € 180 - € 350 
Alle voorbeeldprijzen zijn incl. BTW. 

Eten en drinken

Tijdens een meerdaagse zeiltrip kunt u de het eten en drinken uiteraard zelf verzorgen. Alle schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken, waar u samen heerlijke maaltijden kunt bereiden. Maar u kunt het u zelf ook gemakkelijk maken en een catering-arrangement bestellen. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

Het weekend arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het weekend arrangement is exclusief:

 • activiteiten, excursies en fietsverhuur
 • eten en drinken

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek het schip direct online

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken.