Jeugdweek Veluwerandmeren

Jeugdweek op de Veluwerandmeren

Ontdek samen met een groep jongeren de Veluwerandmeren. Dit prachtige vaargebied is een fantastische uitvalsbasis voor een avontuurlijke week vol Robinson Crusoe-momenten, kampvuren, zwempartijen en bezoekjes aan leuke musea en exposities.

De week voor een jongerengroep in het kort

Deze jeugdweek biedt de jongeren:

 • Een afwisselende zeiltocht over de Veluwerandmeren
 • Een avontuurlijke week vol leuke stadjes, onbewoonde eilandjes en kampvuren
 • Een mooie tijd samen waarin ze vrienden voor het leven maken

Dit valt er te beleven tijdens de vaartocht over de Veluwerandmeren

Tijdens de vaartocht helpen de jongeren actief mee met het zeilen. Ze leren navigeren, bestuderen het weer en krijgen onderweg les in de belangrijkste zeemansknopen. Tussendoor is er genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen, te ontspannen of voor een zwempartij.

Iedere dag kunnen jullie over een ander meer zeilen: over het Nuldernauw, het Wolderwijd, het Veluwemeer of het Drontermeer. Leg aan bij een onbewoond eilandje en spot watervogels en otters. Overdag kunnen jullie eindeloos zwemmen, kanoën, suppen, vissen en ’s avonds kunnen jullie barbecueën of een kampvuur maken. En als jullie behoefte hebben aan vaste grond onder de voeten, dan bezoeken jullie een van de vele dorpjes en stadjes in de omgeving.

Wat kunt u doen in de stadjes rondom de Veluwerandmeren

Bezoek Harderwijk ga daar naar het Dolfinarium, naar een museum, of gewoon lekker gaan winkelen. Harderwijk ligt bovendien aan de rand van de Veluwe, dus jullie kunnen er ook fietsen huren en een gezellige picknick-fietstocht maken. Of, ook leuk: maak een tussenstop op het Strandeiland van Harderwijk, zodat jullie een verfrissende duik in het Wolderwijd kunnen nemen.

Een andere optie is het lieflijke Hanzestadje Elburg. Dat is ook zeker de moeite van een bezoek waard! Dit vestingstadje dateert van rond 1220-1270 en was ooit een vissersdorp/handelsplaats. Naast de vele oude panden met mooi versierde gevels, kunnen jullie er bijvoorbeeld naar het museum Zandverhalen, een enorme indoor expositie, waarin de verhalen van de bijbel zijn nagemaakt in zandsculpturen. Ook voor niet-gelovigen is dit een aanrader, want de gigantische beelden van zand (waar 4000 m3 zand voor is gebruikt!) zijn indrukwekkend en imposant. Maar ook Museum Elburg en Museumsmederij de Hoefhamer zijn voor jongeren leuk om te bezichtigen.

Het onbewoonde eiland IJsseloog mogen jullie eigenlijk niet overslaan: jongeren wanen zich hier een soort Robinson Crusoe: jullie kunnen hier een kampvuur maken, marshmallows roosteren en elkaar sterke zeemansverhalen vertellen. Lekker samenzijn, tijd voor elkaar en nieuwe ervaringen opdoen!

Is de jeugdweek zeilen over de Veluwerandmeren voor iedereen leuk?

Dit arrangement is bijzonder geschikt voor groepen met jongeren, zoals een scoutinggroep, kerkgroep of sportclub, die samen een weekje op vakantie of kamp willen. Aan boord van het schip brengt de groep veel tijd met elkaar door en zijn er genoeg momenten om elkaar beter te leren kennen, samen te werken, lekker te ontspannen en plezier te maken.

De duur van het arrangement

Dit arrangement kunt u boeken voor een week en indien gewenst uitbreiden naar twee weken.

Programma jeugdweek zeilen over de Veluwerandmeren

Eenmaal aan boord bepaalt u op basis van het weer en de wind samen met de schipper de route en het programma. Hierbij houdt de schipper rekening met jullie wensen. Om u toch een kleine indruk te geven van een dag aan boord van een traditioneel zeilschip, beschrijven we hieronder globaal het programma op een dag.

Voorbeeld van een dagindeling

 • 07.30 uur - De corveeploeg treft de voorbereidingen voor het ontbijt
 • 08.00 uur - Samen ontbijten
 • 09.30 uur - De corveeploeg ruimt op en een andere groep haalt boodschappen, zoals vers brood, melk en groente
 • 09.30 uur - Palaver, in overleg met de schipper bepalen jullie o.b.v. het weer, de wind en de wensen de route. De schipper kent het vaargebied en de steden op zijn duimpje en kan jullie adviseren over de vele mogelijkheden
 • 10.30 uur - Iedereen is terug aan boord en de trossen gaan los. Eenmaal uit de haven hijst u gezamenlijk de zeilen. Tijdens de vaartocht betrekken de ervaren schipper en maat de jongeren actief bij het zeilen hijsen, navigeren en knopen leggen, en ze mogen de schipper een handje helpen achter het roer. Als de omstandigheden het toelaten, maakt u onderweg een ankerstop voor een verfrissende zwempartij
 • 13.00 uur - De corveeploeg zorgt voor de broodjes en koffie/thee voor de lunch
 • 13.00 en 17. 00 uur - Ergens tussen deze tijd leggen jullie aan in een haven en afhankelijk van hoe laat jullie aanleggen is er ruimte om de stad of een museum te verkennen
 • 17.45 uur - De corveeploeg treft voorbereidingen voor het avondeten
 • 18.30 uur - Gezamenlijk avondeten
 • 19.00 uur - De corveeploeg ruimt op
 • 20.00 uur - De groep kan het havenplaatsje bezoeken, ook is er ruimte voor een avondprogramma aan boord met muziek, spelletjes of bijvoorbeeld een bonte avond of disco
 • 22.00 uur - De groep hoeft nog niet onder zeil, maar aan dek moet het stil zijn in verband met de havenstilte
 • 22.30 uur - Naar wens is er een dagafsluiting met de hele groep

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
25

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten jeugdweek arrangement

De prijs voor een jeugdweek arrangement is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of catering. Om u toch een indicatie te geven, geven we hieronder een voorbeeldprijs voor een jeugdweek arrangement per persoon / per nacht bij een volle bezetting van het schip: 

 • Jeugdweek arrangement vanaf  € 290,- p.p. incl. BTW. 

Eten en drinken

Maak het u zelf gemakkelijk en bestel ook een boodschappenpakket. U bestelt voor de zeiltocht het pakket en wij zorgen ervoor dat alles aan boord wordt geleverd op de dag van vertrek. Dat scheelt u een hoop gesjouw met boodschappen, bespaart ruimte in de bagage en u heeft bij de start van de zeiltocht meteen ontbijt, lunch, diner en kleine snacks in de juiste hoeveelheden aan boord.

Natuurlijk kunt u het eten en drinken uiteraard ook zelf verzorgen. Alle schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken, waar u samen heerlijke maaltijden kunt bereiden.

De week is inclusief:

 • De huur van het schip, schipper en bemanning
 • Brandstof (max. 1 uur per dag)
 • Haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • Toeristenbelasting

De week is exclusief

 • Activiteiten en excursies
 • Verzekeringen
 • Eten en drinken

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek het schip direct online

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken.