Weekend Oerol Terschelling

Arrangement Weekend Oerol Terschelling

Oerol: hét tien dagen durende culturele, muzikale en kunstzinnige festival op Terschelling. Huisjes, hotels, groepsaccommodaties én veerboten zijn vaak al maanden van tevoren volgeboekt door de tienduizenden bezoekers die op het festival afkomen. Huur daarom een schip! Dan heeft u gegarandeerd een prachtige accommodatie, op loopafstand van de activiteiten. Ook uw overtocht is meteen zeker gesteld; u reist comfortabel, met uw eigen reisgezelschap naar Terschelling en daar aangekomen hoeft u niet meer te verkassen. Uw varende hotel blijft in de haven of voor anker liggen totdat jullie weer terug varen.

De zeiltocht in het kort

Zeilen naar Terschelling is een fantastisch begin van uw Oerol-dagen. Uw mini-vakantie begint al op het moment dat u aan boord stapt, samen met uw vrienden, familie of collega’s. Geen volle veerboot, maar een privéschip, alleen voor jullie. En, het biedt jullie ook nog:

 • Een mooie tocht over het Wad, met de mogelijkheid om zeehonden te spotten.
 • Een unieke privélocatie, waar u zich op ieder gewenst moment kunt terugtrekken om wat te eten, te slapen of om alle indrukken te laten bezinken.
 • Mooie gezamenlijke herinneringen en onvergetelijke dagen.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht

Wat jullie doen tijdens de vaartocht, is aan jullie: actief meehelpen, samen de zeilen hijsen, een tijdje aan het roer staan, het mag en kan allemaal. Maar u kunt er ook voor kiezen om tijdens de reis naar Terschelling in alle rust te genieten van het uitzicht over de Waddenzee. Misschien ziet u nog zeehonden! En samen alvast het Oerol-programma doorspreken is ook leuk: waar gaan jullie heen, waar kijken jullie het meest naar uit? Kortom, er zijn genoeg dingen te doen tijdens de overtocht; saai wordt het zeker niet.

Wat kunt u doen tijdens een Weekend Oerol Terschelling

Oerol is het grootste locatietheaterfestival van Europa en tien dagen lang is heel Terschelling festivalterrein. Overal is wel wat te zien en te doen: een theatervoorstelling in de duinen, livemuziek in de dorpen, beeldende kunst in de polders, dansvoorstellingen in het bos, u kunt het zo gek niet bedenken, op het wordt gedaan op Oerol. U kunt zich dus dag en nacht vermaken met interessante, verrassende en inspirerende exposities, voorstellingen en optredens.

Tussen de bedrijven door kunt u terug naar het schip; hier kunt u bijkomen van alle indrukken en bijpraten met uw vrienden, familie of collega’s. Zijn jullie naar dezelfde voorstellingen geweest? Wat zijn aanraders? En omdat jullie schip gelijk ook een comfortabel vakantiehuis is, kunt u hier ook slapen, douchen en eten.

Tip: overleg met de schipper of u uw eigen fiets kan meenemen, want het is gebruikelijk om op de fiets van voorstelling naar voorstelling te gaan. U kunt natuurlijk ook op het eiland een fiets huren, maar die zijn vaak al maanden van tevoren gereserveerd.

Is het arrangement Weekend Oerol Terschelling voor iedereen geschikt

Dit arrangement is geschikt voor iedereen die houdt van muziek, theater, beeldende kunst en dans. Oerol is een uniek concept, waar kunstenaars van over de hele wereld aan meedoen en waar tienduizenden bezoekers op af komen. En omdat het zo populair is, is het moeilijk om een plaatsje op Terschelling te bemachtigen: er zijn campings en een beperkt aantal hotelkamers en vakantiehuisjes. Ook de veerboot en de fietsen op het eiland zijn vaak al ver van tevoren gereserveerd. Een eigen schip biedt dan een uitkomst: geen gedoe met de veerboot, en de beschikking over een privé-accommodatie met comfortabele hutten, een ruime en knusse salon, een goed uitgeruste keuken en genoeg toiletten en douches voor het hele gezelschap.

De duur van het arrangement

Dit arrangement kunt u boeken voor een (kort) weekend. Willen jullie liever langer blijven liggen op Terschelling? Breid dan het weekend uit naar een lang weekend of een weekend met early check-in.

Programma Weekend Oerol Terschelling

Tijdens het arrangement Weekend Oerol Terschelling bent u flexibel. Eenmaal aan boord bepalen jullie opsamen met de schipper op basis van het weer, de wind en de getijden wanneer jullie naar Terschelling varen. Daar legt het schip aan in de haven of gaat bij grote drukte voor anker bij het eiland.

Om u toch een kleine indruk te geven van een dag aan boord van een traditioneel zeilschip, beschrijven we hieronder globaal het programma op een dag.

Mogelijke dagindeling

 • U scheept in op het schip en maakt kennis met de bemanning.
 • Na een korte uitleg van de schipper kunnen de zeilen worden gehesen en varen jullie over het Wad richting Terschelling.
 • Tijdens de zeiltocht kunnen jullie meehelpen met zeilen of lekker ontspannen aan dek en genieten van het uitzicht over de Waddenzee.
 • Bij Terschelling aangekomen is het helemaal aan jullie: u kunt gelijk een aantal voorstellingen bezoeken, of eerst wat eten aan boord. Een gezellige barbecue misschien, of een maaltijd die jullie samen in de ruimte scheepskeuken hebben gemaakt en daarna doen waarvoor jullie gekomen zijn: genieten, de zintuigen prikkelen en je onderdompelen in vernieuwende en verrassende kunstvormen.
 • ’s Avonds genieten jullie aan dek nog een tijdje van de sterren, voordat jullie door de zachte deining van het schip in slaap vallen.
 • Het schip blijft liggen totdat jullie weer terugvaren naar de haven van vertrek.

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Edam
Enkhuizen
Franeker
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Texel
Urk
Volendam
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten weekendarrangement

De prijs voor een weekend is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of catering. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

De voorbeeldprijzen zijn per persoon / per nacht bij een volle bezetting van het schip: 

 • Kort weekend        € 135 - € 235 
 • Weekend                € 150 - € 235 
 • Lang weekend       € 190 - € 295 

Voorbeeldprijzen van speciale weekenden 

 • Pasen (3 dagen)                    € 165 - € 265  
 • Pinksteren (3 dagen)            € 180 - € 295 
 • Hemelvaart (3 dagen)          € 180 - € 295 
 • Hemelvaart (4 dagen)          € 180 - € 350 
Alle voorbeeldprijzen zijn incl. BTW. 

Eten en drinken

Tijdens een meerdaagse zeiltrip kunt u de het eten en drinken uiteraard zelf verzorgen. Alle schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken, waar u samen heerlijke maaltijden kunt bereiden. Maar u kunt het u zelf ook gemakkelijk maken en een catering-arrangement bestellen. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

Het weekend arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het weekend arrangement is exclusief:

 • activiteiten, excursies en fietsverhuur
 • eten en drinken

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek het schip direct online

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken.