Super Sail Jongeren

Voor een echt gezellige en avontuurlijke reis met je klasgenoten, ga je drie dagen lekker zeilen. Aan boord van een traditioneel zeilschip is alles mogelijk! Zet koers naar de Waddeneilanden en help actief mee aan boord. Ga uitgebreid shoppen in Batavia Stad outlet shopping in Lelystad. Of ga stappen in Amsterdam en kruip in de late uurtjes terug naar je hut. Een ding is zeker: jullie zullen je niet vervelen!

Bij dit arrangement bepaalt u samen met de schipper welke route er gevaren gaat worden. Vanuit Enkhuizen kunt u bijvoorbeeld naar Volendam, Lelystad of Hoorn varen. Vanuit Lelystad naar bijvoorbeeld Stavoren, Volendam of Enkhuizen. Vanuit Harlingen naar bijvoorbeeld Terschelling, Den-Oever of Enkhuizen. En vanuit Stavoren kunt u bijvoorbeeld naar Harlingen, Lelystad of Makkum. Twee weken voor afvaart laten wij u weten met welk schip uit onze vloot en vanuit welke afvaarthaven u gaat zeilen.

Havens

Opstaphaven
Amsterdam
Edam
Enkhuizen
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Marken
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Muiden ForteilandPampus
Terschelling
Texel
Urk
Volendam

Dag 1

Tegen het begin van de middag komt u aan boord. U overlegt samen met de schipper welke koers er gevaren gaat worden, uiteraard is dit ook afhankelijk van weer en wind. Tijd om het ruime sop te kiezen! Onder begeleiding van de bemanning worden de zeilen gehesen. Helpt u mee de zeilen hijsen of zoekt u een lekker ontspannen plekje aan dek? Zeilen maakt hongerig dus de lunch zal goed smaken, Afhankelijk van de gekozen route kunnen onderweg de benen gestrekt worden in een havenplaatsje naar wens. Natuurlijk zijn een bezoek aan een museum of andere bezienswaardigheid ook mogelijk. De schipper kan u daarover informeren.
De gekozen bestemming is in zicht. Na het afmeren wordt er een lekker drankje ingeschonken. De rest van de middag kan men de stad in om te winkelen, onder begeleiding een rondwandeling maken of bijvoorbeeld een museum bezoeken. Terug aan boord is het tijd voor het diner. Na het avondeten kunt u de avond naar wens invullen.

Dag 2

Na het ontbijt gaan de trossen los. Eenmaal op open water worden de zeilen gezet en wordt er koers gezet richting de volgende haven. Of bezoekt u halverwege de dag eerst nog een ander havenstadje? Waar brengt de wind u vandaag? Onderweg kunt u genieten van de rust op het water, een boek lezen of een goed gesprek voeren. Bij fraai weer kan er eventueel worden gezwommen. Aan de geïnteresseerden worden een aantal scheepsknopen en andere maritieme weetjes uitgelegd door de bemanning. Het diner kan aan boord plaatsvinden of in een restaurant. U kunt ook lekker op open water gaan barebecuen bij goede weersomstandigheden. De avond kan verder naar wens ingevuld worden.

Dag 3

Na het ontbijt wordt het schip in gereedheid gebracht voor de terugreis naar de haven. Maar eerst nog een volle dag genieten! Lekker zwemmen, een havenstadje bezoeken, of bijvoorbeeld actief zeilen. De haven komt in zicht en iedereen maakt zich klaar voor vertrek. Aan alles komt een einde, zo ook aan deze drie dagen. De kapitein en de bemanning nemen afscheid en hopen u een volgende keer weer te begroeten.

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
15
 1. Geslaagd schooluitje

  Geplaatst op

  Ik kan er kort over zijn: dit was verreweg het meest geslaagde schooluitje dat ik ooit heb meegemaakt. En ik ben al dik 20 jaar leraar!

  Don
 2. Onvergetelijke ervaring

  Geplaatst op

  In drie woorden: onvergetelijk, magisch en rustgevend! Meer hoeven we er niet over te zeggen. Boek het arrangement en ervaar het zelf!

  Samuel
 3. Het was geweldig

  Geplaatst op

  Twee maanden terug samen met groep 7 en 8 dit arrangement geboekt. Het was geweldig! Het waren drie bijzondere dagen die we absoluut nooit meer vergeten. Ook als leraar zijnde heb ik me enorm vermaakt tijdens deze avontuurlijke zeiltocht.

  Jeroen
 4. Drie avontuurlijke dagen

  Geplaatst op

  Drie avontuurlijke dagen op het water; de leerlingen vonden het geweldig. En wij, de leraren, evengoed! De tussenstops in diverse havens waren ook erg fijn, zo zie je nog eens wat.

  Mariel
 5. 3 onvergetelijke dagen

  Geplaatst op

  Het is alweer een tijdje geleden, maar ik heb nu dan eindelijk de tijd gevonden om een recensie te schrijven. Samen met de leraren en leerlingen hebben wij 3 onvergetelijke dagen beleefd! Actie en ontspanning; precies wat we zochten.

  Laura
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer prijsinformatie. U kunt ook bellen of chatten met een van onze medewerkers.