Weekend wedstrijdzeilen

De jaarlijkse tjalkenrace in Medemblik vindt dit jaar weer plaats in september. Tientallen historische Tjalken strijden tijdens dit spetterende evenement op het IJsselmeer voor eeuwige roem! Het is een prachtig gezicht om zoveel tjalken met volle zeilen over de golven te zien stuiven. Wilt u meevaren tijdens de tjalkenrace? Dat kan! U hoeft hiervoor geen ervaren zeiler te zijn.

Tjalkenrace Medemblik

De tjalkenrace Medemblik is een tweedaags zeievenement dat jaarlijks tijdens het laatste weekend van september wordt gehouden op het IJsselmeer voor de kust van Medemblik. De tjalkenrace start op zaterdagochtend circa 10.00 uur en rond 12.00 uur is de finish van de eerste race. Om 14.00 uur gaat de tweede race van deze dag van start en rond 16.00 uur is weer de finish. Op zondag is er maar één race die om circa 10.30 uur van start gaat. Deze laatste race duurt wel langer; de finish is rond 14.00 uur. Daarna vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats in café Brakeboer in Medemblik.

Havens

Opstaphaven
Enkhuizen
Medemblik

U komt vrijdag rond 20 uur aan boord in Medemblik, waar u kennis maakt met de rest van het team tijdens een gezellige en ontspannen avond. Zaterdag gaat u vroeg uit de veren voor de eerste wedstrijd en op zaterdagavond is er een feestje met de bemanning. Zondagochtend mag er een beetje worden uitgeslapen; de race begint dan om 10:30 uur. Na de prijsuitreiking (rond 18 uur) nemen we afscheid en zit het enerverende weekeinde er weer op.

‘Skoftig’ mooi zeilen

Zowel zaterdag als zondag worden races gehouden, wat betekent dat de handen flink uit de mouwen moeten worden gestoken in de strijd om de roem. Maar naast een gezonde dosis fanatisme, betekent meedoen met de tjalkenrace Medemblik vooral ook veel gezelligheid! Aan boord, maar ook na de races als alle schepen bij elkaar liggen in de haven en u ervaringen uit kunt wisselen. De tjalkenrace trekt een uitbundige menigte van zeilliefhebbers die allemaal komen voor een mooi zeilevenement en het schitterende schouwspel. Of zoals de organisatie het zegt, voor ‘skoftig’ mooi zeilen!

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
1
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer prijsinformatie. U kunt ook bellen of chatten met een van onze medewerkers.