Weekend wedstrijdzeilen

Weekend Zeilwedstrijd

Zowel voor ervaren als onervaren zeilers is het mogelijk om mee te doen aan een zeilwedstrijd. En niet alleen mogelijk, het is ook superspannend, uitdagend, grensverleggend, sportief en bovenal heel erg leuk om mee te doen! Stelt u zich eens voor: tientallen grote, authentieke zeilschepen van twintig, dertig, veertig meter of langer die strijden om de eerste plaats. Schuimend water spat in het rond, honderden vierkante meters zeil staan strak in de wind, de schipper roept zijn bevelen, de bemanning werkt eendrachtig samen en daar gaan de schepen richting de finish. Bent u aan boord van het winnende schip?

Waarom meedoen aan een zeilwedstrijd

Hoe vaak krijgt u de kans mee te doen aan een titanenstrijd? Grote schepen, krakend hout, klapperende zeilen, samen met uw team gáán voor de overwinning. Dit weekend biedt u:

 • Een fantastische wedstrijd, vol spanning, adrenaline én plezier, onder leiding van een ervaren schipper en zijn of haar bemanning.
 • De mogelijkheid om een nieuwe ervaring op te doen, samen met uw vrienden, familie of collega’s.
 • Een heerlijk weekend, boordevol sportiviteit, actie, avontuur, nieuwe ervaringen, gedeelde herinneringen en ontspanning.

Wat valt er te beleven tijdens de wedstrijd

Tijdens de wedstrijd bent u hard aan het werk, want jullie willen winnen, toch? Samen met het team gaan jullie er helemaal voor. Aan welke race doen jullie mee?

Het vaarseizoen wordt begin april geopend met de Pieperrace op het IJsselmeer. De start en de finish van deze race liggen voor de haven van Volendam: met de Pieperrace wordt de herinnering levendig gehouden aan de Volendamse botters die in WOII aardappelen (piepers) uit Friesland haalden voor de ziekenhuizen in Amsterdam. Na de wedstrijd is er ’s avonds groot feest in de Volendamse horeca. Gezellig!

Het laatste weekend van september kunt u meedoen aan de Brandarisrace, van Harlingen naar Terschelling. Ook na deze race is het ’s avonds groot feest, dit keer op Terschelling. Het laatste weekend van oktober is voorlopig uw laatste kans voor een mooie zeilwedstrijd. Dan kunt u nog meedoen met de Bontekoerace, op het Markermeer, ter hoogte van Hoorn.

Wat kunt u doen voor en na de race

Voor de race bent u zich vooral aan het voorbereiden op wat komen gaat. De schipper zorgt ervoor dat er genoeg ervaren zeilers aan boord zijn, als uw gezelschap niet bestaat uit doorgewinterde zeilers. Zo hebben jullie toch een goede winkans! En reken maar dat jullie als vrienden, familie of collega’s hier als een goed geolied team uitkomen, want hoe beter jullie samenwerken en elkaar motiveren, hoe groter jullie kans om te winnen!

En ’s avonds, als de wedstrijd is gevaren en het adrenalinepeil gezakt, dan is er nog alle ruimte voor een (overwinnings)feestje. In de plaatselijke horeca komen andere deelnemers en het enthousiaste zeilpubliek bijeen om de dag te evalueren en vooral om gezellig bij de te praten en feest te vieren tot in de kleine uurtjes. Als u dat wilt, want u kunt ook tot rust komen in de knusse salon van uw schip of uw comfortabele hut opzoeken en lekker slapen, nagenieten en dromen van grote overwinningen.

Afhankelijk van de wedstijd die u heeft uitgekozen, is er zondag nog een laatste race, of u gebruikt die dag om weer naar huis te varen. Bij de Brandarisrace overnacht u immers op Terschelling en vaart u de volgende dag weer in alle rust terug naar Harlingen.

Is een weekend zeilwedstrijd voor iedereen leuk

Dit weekend is voor iedereen geschikt die heel graag eens wil meedoen aan een zeilwedstrijd. Dan kan dus ook als u niet of nauwelijks zeilervaring heeft. Heeft u geen idee of u een zeilwedstrijd leuk vindt? Dit weekend is ook een absolute aanrader voor iedereen die houdt van sportiviteit, competitie, spanning, grenzen verleggen, nieuwe ervaringen opdoen, snelheid en gezelligheid.

De duur van het arrangement

Dit arrangement kunt u boeken voor een (kort) weekend, afhankelijk van de wedstrijd die u vaart. Wilt u liever meerdere plaatsen bezoeken? Breid dan het weekend uit naar een lang weekend of een weekend met early check-in.

Programma weekend wedstrijdzeilen

Tijdens de wedstrijd bekijken jullie met de schipper het programma, het weer en de wind en bepaalt u samen meest snelle route en het programma.

Mogelijke dagindeling

 • De schipper en zijn bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Palaver in de haven, daarna gaan de trossen los en begint de wedstrijd
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en helpt iedereen mee bij het wedstrijdzeilen.
 • Na het aanmeren in de haven kunnen jullie gezellig in een ontspannen sfeer stoere verhalen uitwisselen en naborrelen aan dek of u zoekt een gezellig restaurant of café op in de havenplaats
 • U slaapt in een comfortabele hut aan boord van het zeilschip

Opstaphaven
Enkhuizen
Medemblik

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
1

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten weekendarrangement

De prijs voor een weekend is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of catering. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

De voorbeeldprijzen zijn per persoon / per nacht bij een volle bezetting van het schip: 

 • Kort weekend        € 135 - € 235 
 • Weekend                € 150 - € 235 
 • Lang weekend       € 190 - € 295 

Voorbeeldprijzen van speciale weekenden 

 • Pasen (3 dagen)                    € 165 - € 265  
 • Pinksteren (3 dagen)            € 180 - € 295 
 • Hemelvaart (3 dagen)          € 180 - € 295 
 • Hemelvaart (4 dagen)          € 180 - € 350 
Alle voorbeeldprijzen zijn incl. BTW. 

Eten en drinken

Tijdens een meerdaagse zeiltrip kunt u de het eten en drinken uiteraard zelf verzorgen. Alle schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken, waar u samen heerlijke maaltijden kunt bereiden. Maar u kunt het u zelf ook gemakkelijk maken en een catering-arrangement bestellen. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

Het weekend arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het weekend arrangement is exclusief:

 • activiteiten, excursies en fietsverhuur
 • eten en drinken

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek het schip direct online

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken.