Week Markermeer en Amsterdam

Een week zeilen over het Markermeer en bezoek aan Amsterdam

Deze zeilweek is een heerlijke combinatie tussen cultuur en natuur! Een ideale vakantie voor een groep vrienden of familie, want in deze week is (bijna) alles mogelijk. U kunt een paar dagen doorbrengen in Amsterdam, de havenstadjes rondom het Markermeer bezoeken, en u kunt eindeloos zeilen, zwemmen, en genieten van de flora en fauna op de Marker Wadden, van zonsondergangen en nachtelijke sterrenhemels. Kortom, er is voor jong en oud genoeg te doen!

Daarom deze zeiltocht

Zeilen is een fantastische manier om Nederland op een hele andere manier te leren kennen. Deze zeilweek biedt u:

 • Een gevarieerde zeiltocht, met een bezoek van één of twee dagen aan Amsterdam.
 • De mogelijkheid om op plaatsen te komen waar u anders niet zo snel komt, bijvoorbeeld de Marker Wadden.
 • Quality time met elkaar. Tijd voor lange gesprekken en onverdeelde aandacht.

Dit valt er te beleven tijdens de vaartocht over het Markermeer

Tijdens uw vaartocht geniet u. Dat is niet moeilijk op het Markermeer, want het weidse uitzicht is prachtig en erg rustgevend. Bovendien heeft u alle tijd om bij te praten met uw vrienden of familie, om spelletjes te doen, een boek te lezen, uitgebreid te koken (al onze schepen hebben een goed uitgeruste keuken aan boord), vogels te kijken of gewoon lekker te slapen. Op het dek bijvoorbeeld, in het zonnetje, terwijl u zachtjes heen en weer wiegt op de golven. Klinkt als de ultieme vakantie, toch?

En als u wat meer behoefte heeft aan actie, dan helpt u met het hijsen van de zeilen, of u vraag de schipper of u even aan het roer mag staan. Op een mooi plekje voor anker gaan, is over het algemeen ook geen probleem en dan kunt een verfrissende duik in het Markermeer nemen, lekker zwemmen, kanoën of suppen. Veel van onze schippers hebben wel kano’s of rubberbootjes aan boord, maar u kunt ze ook zelf meenemen.
Een stop maken op de Marker Wadden raden we ook aan! Deze betrekkelijk nieuwe eilandengroep heeft nu al een bijzondere flora en fauna en op het eiland dat u mag bezoeken, kunt u ook wandelen, zonnen op het strand of genieten van het uitzicht vanaf de uitkijktoren.

Dit kunt u doen in Amsterdam en de havenstadjes rondom het Markermeer

Amsterdam is een bruisende stad, waar u zich met gemak een paar dagen kunt vermaken. Er zijn talloze musea, zoals het Anne Frankmuseum, Madame Tussauds, het Vincent van Goghmuseum, het Rijksmuseum, het Scheepsvaartmuseum, NEMO, Het Rembrandthuis en de Hermitage. Maar dat is nog lang niet alles. U kunt ook wandelen in het Vondelpark, eindeloos winkelen, genieten van culinaire hoogstandjes uit alle windstreken, naar de dierentuin of naar een theatervoorsteling.

Een bezoek aan Forteiland Pampus en de havenstadjes rondom het Markermeer zijn ook zeker de moeite van een bezoek waard: Monnickendam, Volendam, Edam, Hoorn, stuk voor stuk historische havenstadjes, waar een boel te beleven is. U kunt er verse vis eten, hilarische foto’s in klederdracht maken, een stadswandeling doen, een museum bezoeken, in de zon op een terrasje zitten of ontspannen door de oude straatjes zwerven. En Forteiland Pampus is een belevenis op zich, die u eigenlijk niet mag missen. U kunt hier bovendien alleen per schip komen, dus grijp uw kans, nu u toch een week rondzeilt!

Is een week zeilen over het Markermeer en een bezoek aan Amsterdam voor iedereen leuk

Dit arrangement is bijzonder geschikt voor families- en vriendengroepen die er samen even tussenuit willen en vooral tijd willen doorbrengen met elkaar. Aan boord van het schip kunt u gezamenlijk zeilen, ontspannen, bijpraten en koken in de goed uitgeruste keuken, en beschikt u over comfortabele slaapplaatsen. Daarnaast is er voor alle leeftijden wel iets leuks te verzinnen tijdens uw zwerftocht over het Markermeer en tijdens uw uitstapje naar Amsterdam.

De duur van het arrangement

Dit arrangement kunt u boeken voor een week en indien gewenst uitbreiden met twee weken.

Programma week zeilen over het IJsselmeer en Markermeer

Eenmaal aan boord bepaalt u op basis van het weer en de wind samen met de schipper de route en het programma. Hierbij houdt de schipper rekening met jullie wensen. Om u toch een kleine indruk te geven van een dag aan boord van een traditioneel zeilschip, beschrijven we hieronder globaal het programma op een dag.

Mogelijke dagindeling

 • Ontbijt en palaver in de haven, daarna gaan de trossen los en vaart u richting de stad van uw keuze.
 • Tijdens de zeiltocht legt de ervaren bemanning u graag meer uit de kunst van het zeilen, of u geniet vanaf het dek van het prachtige uitzicht over het IJsselmeer of Markermeer.
 • Onderweg bereidt u een lunch in de goed uitgeruste keuken aan boord van het schip.
 • Als de omstandigheden het toelaten, kunt u onderweg een ankerstop maken om te zwemmen.
 • Na het aanmeren in de haven is er voldoende tijd om de stad van uw keuze te ontdekken, of u blijft gezellig in een ontspannen sfeer borrelen aan dek, speelt een spelletje in het knusse dagverblijf of u zoekt een gezellig restaurant of café in de haven op.
 • U slaapt in een comfortabele hut aan boord van het zeilschip.

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten voor het week zeilen arrangement

De prijs voor het week zeilen arrangement is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of catering. Om u toch een indicatie te geven, geven we hieronder een voorbeeldrpijs voor een week zeilen per persoon / per nacht bij een volle bezetting van het schip: 

 • Week zeilen arrangement vanaf  € 290,- p.p. incl. BTW. 

Eten en drinken

Maak het u zelf gemakkelijk en bestel ook een boodschappenpakket. U bestelt voor de zeiltocht het pakket en wij zorgen ervoor dat alles aan boord wordt geleverd op de dag van vertrek. Dat scheelt u een hoop gesjouw met boodschappen, bespaart ruimte in de bagage en u heeft bij de start van de zeiltocht meteen ontbijt, lunch, diner en kleine snacks in de juiste hoeveelheden aan boord.

Natuurlijk kunt u het eten en drinken uiteraard ook zelf verzorgen. Alle schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken, waar u samen heerlijke maaltijden kunt bereiden.

De week zeilen is inclusief:

 • De huur van het schip, schipper en bemanning
 • Brandstof (max. 1 uur per dag)
 • Haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • Toeristenbelasting

De week zeilen is exclusief:

 • Activiteiten en excursies
 • Verzekeringen
 • Eten en drinken

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek het schip direct online

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken.