Week veluwerandmeren

Week zeilen op de Veluwerandmeren

Samen met uw vrienden of familie een weekje uitwaaien? Daarvoor zijn de Veluwerandmeren uitermate geschikt! Door de beschutte ligging van de meren kunt u hier heerlijk zeilen, zwemmen, kanoën en ander waterplezier hebben. Bovendien is een authentiek zeilschip een ontzettend leuke locatie; veel leuker dan een standaard vakantiehuisje! En het grote voordeel van vakantie op een schip is ook dat u vrij bent om te gaan en staan waar u maar wilt, zolang het schip er maar kan komen. U kunt dus iedere avond op een andere plaats overnachten, zonder dat u wéér de koffers hoeft te pakken en alle bedden opnieuw moet opmaken. Dat maakt een week zeilen tot een extra relaxte vakantie!

De zeiltocht in het kort

Zeilen is een fantastische manier om Nederland op een hele andere manier te leren kennen. Deze zeilweek biedt u:

 • Een gevarieerde zeiltocht over de Veluwerandmeren.
 • Veel tijd voor zeilen, zwemmen, vissen en watersporten.
 • Een week waarin u écht de tijd heeft voor elkaar.

Dit valt er te beleven tijdens de vaartocht over de Veluwerandmeren

De Veluwerandmeren worden gevormd door vier tamelijk ondiepe, beschutte meren: het Nuldernauw, Wolderwijd, Veluwemeer en Drontermeer. Al zeilend over deze meren is er genoeg te zien en te doen. Alle vier de meren lenen zich uitstekend voor watersport, visserij, het spotten van allerlei watervogels en, voornamelijk langs de oostkust van de Veluwerandmeren, de Europese Otter. Kortom, dit wordt een onvergetelijke week voor iedereen die graag zeilt, zwemt, kanoot, surft, supt, vist of met een verrekijker op het dek ligt om dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

En dan zijn er ook nog de (onbewoonde) eilandjes in de Veluwerandmeren. Het is een fantastische ervaring om daar ’s avonds voor anker te gaan, lekker te barbecueën, en te genieten van het vallen van de avond. De lucht die roze en oranje kleurt als de zon onder gaat, het geluid van de vogels, het water en de wind en de sterrenhemel die zich ieder uur beter laat zien. Dat is puur genieten!

Wat kunt u doen in de stadjes rondom de Veluwerandmeren

Als u overdag of ’s avonds andere activiteiten wilt doen, dan zijn er mogelijkheden genoeg in de stadjes rondom de randmeren. U kunt bijvoorbeeld Harderwijk bezoeken en daar naar het Dolfinarium gaan, een museum bezoeken, of gewoon lekker gaan winkelen. Harderwijk ligt bovendien aan de rand van de Veluwe, dus u kunt er ook een fiets huren en een gezellige picknick-fietstocht ondernemen met uw gezelschap.

Een andere optie is het lieflijke Hanzestadje Elburg. Dat is ook zeker de moeite van een bezoek waard! Dit vestingstadje dateert van rond 1220-1270 en was ooit een vissersdorp/handelsplaats. Naast de vele oude panden met mooi versierde gevels, kunt u er ook verschillende musea bezoeken, zoals het museum Zandverhalen, een enorme indoor expositie, waarin de verhalen van de bijbel zijn nagemaakt in zandsculpturen. Maar ook Museum Elburg en Museumsmederij de Hoefhamer zijn interessant om te bezichtigen. Of geniet van de vele restaurants, cafés en terrasjes in het centrum van Elburg.

Vertrekt u vanuit Kampen? De onbewoonde eilandjes in de IJsseldelta zijn ook leuk voor een stop. Kinderen wanen zich hier een soort Robinson Crusoe en ook voor volwassenen is dit bijzonder: maak een kampvuur, rooster marshmallows en vertel elkaar sterke zeemansverhalen. Lekker samenzijn, tijd voor elkaar en nieuwe ervaringen opdoen!

Is een week zeilen over de Veluwerandmeren voor iedereen leuk

Dit arrangement is bijzonder geschikt voor families- en vriendengroepen die er samen even tussenuit willen en vooral tijd willen doorbrengen met elkaar. Aan boord van het schip kunt u gezamenlijk zeilen, ontspannen, bijpraten en koken in de goed uitgeruste keuken, en beschikt u over comfortabele slaapplaatsen. Daarnaast is er voor alle leeftijden wel iets leuks te verzinnen tijdens uw zwerftocht over de Veluwerandmeren.

De duur van het arrangement

Dit arrangement kunt u boeken voor een week en indien gewenst uitbreiden met twee weken.

Programma week zeilen over de Veluwerandmeren

Eenmaal aan boord bepaalt u op basis van het weer en de wind samen met de schipper de route en het programma. Hierbij houdt de schipper rekening met jullie wensen. Om u toch een kleine indruk te geven van een dag aan boord van een traditioneel zeilschip, beschrijven we hieronder globaal het programma op een dag.

Mogelijke dagindeling

 • Ontbijt en palaver in de haven, daarna gaan de trossen los en vaart u richting het stadje of het (onbewoonde) eilandje van uw keuze.
 • Tijdens de zeiltocht legt de ervaren bemanning u graag meer uit over knopen en de kunst van het zeilen, of u geniet vanaf het dek van het prachtige uitzicht op de Veluwerandmeren.
 • Onderweg bereidt u een lunch in de goed uitgeruste keuken aan boord van het schip.
 • Als de omstandigheden het toelaten, kunt u onderweg een ankerstop maken om te zwemmen.
 • Na het aanmeren in de haven is er voldoende tijd om het stadje van uw keuze te ontdekken, of u blijft gezellig in een ontspannen sfeer borrelen aan dek, speelt een spelletje in het knusse dagverblijf of u zoekt een gezellig restaurant of café in de haven op.
 • U slaapt in een comfortabele hut aan boord van het zeilschip.

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten voor het week zeilen arrangement

De prijs voor het week zeilen arrangement is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of catering. Om u toch een indicatie te geven, geven we hieronder een voorbeeldprijs voor een week zeilen per persoon / per nacht bij een volle bezetting van het schip: 

 • Week zeilen arrangement vanaf  € 290,- p.p. incl. BTW. 

Eten en drinken

Maak het u zelf gemakkelijk en bestel ook een boodschappenpakket. U bestelt voor de zeiltocht het pakket en wij zorgen ervoor dat alles aan boord wordt geleverd op de dag van vertrek. Dat scheelt u een hoop gesjouw met boodschappen, bespaart ruimte in de bagage en u heeft bij de start van de zeiltocht meteen ontbijt, lunch, diner en kleine snacks in de juiste hoeveelheden aan boord.

Natuurlijk kunt u het eten en drinken uiteraard ook zelf verzorgen. Alle schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken, waar u samen heerlijke maaltijden kunt bereiden.

De week zeilen is inclusief:

 • De huur van het schip, schipper en bemanning
 • Brandstof (max. 1 uur per dag)
 • Haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • Toeristenbelasting

De week zeilen is exclusief:

 • Activiteiten en excursies
 • Verzekeringen
 • Eten en drinken

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek het schip direct online

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken.