Week zeilen over Waddenzee

Week zeilen op de Waddenzee

Huur een traditioneel zeilschip en zwerf samen met uw familie of vrienden van de ene beleving naar de andere! De Waddenzee is een prachtig gebied, met unieke flora en fauna. Bovendien hopt u van eiland naar eiland, komt u onderweg zeehonden tegen en kunt u bij gunstig weer misschien wel droogvallen en lopen over de bodem van de zee. En, wat ook heerlijk is aan een vakantie op een schip: u hoeft nergens een accommodatie te zoeken om te overnachten, niet met koffers te slepen en dagelijks alles in- en uit te pakken. Zo houdt u tijd over voor leuke dingen op de eilanden!

Deze zeiltocht in het kort

Zeilen is een fantastische manier om Nederland op een hele andere manier te leren kennen. Deze zeilweek biedt u:

 • Een gevarieerde zeiltocht over de Waddenzee, eilandhoppen, zeehonden spotten en droogvallen.
 • Nieuwe ervaringen, mooie herinneringen en absolute ontspanning.
 • Een week waarin u écht de tijd heeft voor elkaar.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht over de Waddenzee

Op de Waddenzee valt genoeg te doen en te zien. U kunt ervoor kiezen om actief mee te zeilen, door bijvoorbeeld te helpen met het hijsen van de zeilen, of door het roer van de schipper over te nemen. Als u wilt kan de schipper of de matroos u ook van alles vertellen over de getijden en de stroming, over scheepsknopen en over de flora en fauna van de Waddenzee.

Nog leuker is het natuurlijk om dat actief te beleven! En dat kan ook: droogvallen op een zandbank is een absolute aanrader en veel schippers doen dit graag bij gunstig weer en getij. U kunt dan bij eb van boord gaan en lopen over de bodem van de zee. Zijn er ook kinderen mee? Die kunnen naar hartenlust krabbetjes vangen, schelpen zoeken en allerlei nieuwe diertjes en planten ontdekken. Of u gaat zeehonden spotten. Er is geen beter gebied dan de Waddenzee om dat te doen!

En wat dacht u ervan om niet in een haven aan te leggen, maar om ’s avonds voor anker te gaan, en de stilte en het overweldigende donker te ervaren van een van de weinige gebieden in Nederland waar het ’s nachts nog écht donker is. En verder heeft u tijdens het zeilen tijd genoeg om te lezen, spelletjes te doen, te slapen, te mediteren, bij te praten of gewoon eindeloos te genieten van het uitzicht en de rust.

Wat kunt u doen op de eilanden

Op de Waddeneilanden kunt u bijna alles doen wat u zich maar kunt voorstellen. Texel, Terschelling en Vlieland zijn groot genoeg om lekker te winkelen, een terrasje te pakken en om te zwerven door gezellige, vaak historische dorpjes. Bezoekt u liever een museum? Kan ook. Op Texel leert u in natuurmuseum Ecomare alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel. U kunt er zeehonden, vogels, vissen en andere zeedieren van dichtbij bekijken.

Op Terschelling kunt u het Wrakkenmuseum bezoeken en Vlieland heeft het Tromphuis en het Drenkelingenhuisje. Op de heen- of terugweg kunt ook nog een stop maken in Den Helder, voor een bezoek aan het Marinemuseum of het Nationaal Reddingmuseum.

En verder kunt u op alle eilanden heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden of een dagje op het strand doorbrengen. Op zoek naar wat meer actie? Op Texel kunt u parachutespringen, maar u kunt op de meeste eilanden ook kitesurfen, golfen, suppen, paintballen, wadlopen, blokarten of een gps-tocht doen.

Is een week zeilen over de Waddenzee voor iedereen leuk

Dit arrangement is bijzonder geschikt voor families- en vriendengroepen die er samen even tussenuit willen en vooral tijd willen doorbrengen met elkaar. Aan boord van het schip kunt u gezamenlijk zeilen, ontspannen, bijpraten en koken in de goed uitgeruste keuken, en beschikt u over comfortabele slaapplaatsen. Daarnaast is er voor alle leeftijden wel iets leuks te verzinnen tijdens uw zwerftocht over de Waddenzee.

De duur van het arrangement

Dit arrangement kunt u boeken voor een week en indien gewenst uitbreiden met twee weken.

Programma week zeilen over de Waddenzee

Eenmaal aan boord bepaalt u op basis van het weer, de wind, stroming en de getijden samen met de schipper de route en het programma. Hierbij houdt de schipper rekening met jullie wensen. Om u toch een kleine indruk te geven van een dag aan boord van een traditioneel zeilschip, beschrijven we hieronder globaal het programma op een dag.

Mogelijke dagindeling

 • Ontbijt en palaver in de haven, daarna gaan de trossen los en vaart u richting een van de Waddeneilanden.
 • Tijdens de zeiltocht legt de ervaren bemanning u graag meer uit over de zeemansknopen, stromingen, getijden en de kunst van het zeilen, of u geniet vanaf het dek van het prachtige uitzicht op de Waddenzee.
 • Onderweg bereidt u een lunch in de goed uitgeruste keuken aan boord van het schip.
 • Als de omstandigheden het toelaten kunt u onderweg droogvallen/een ankerstop maken om te zwemmen of bij eb over het Wad te lopen.
 • Na het aanmeren in de gezellige haven is er voldoende tijd om het eiland van uw keuze te ontdekken, of u blijft gezellig in een ontspannen sfeer borrelen aan dek, speelt een spelletje in het knusse dagverblijf of zoekt een gezellig restaurant of café op in de haven.
 • U slaapt in een comfortabele hut aan boord van het zeilschip.

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten voor het week zeilen arrangement

De prijs voor het week zeilen arrangement is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of catering. Om u toch een indicatie te geven, geven we hieronder een voorbeeldrpijs voor een week zeilen per persoon / per nacht bij een volle bezetting van het schip: 

 • Week zeilen arrangement vanaf  € 290,- p.p. incl. BTW. 

Eten en drinken

Maak het u zelf gemakkelijk en bestel ook een boodschappenpakket. U bestelt voor de zeiltocht het pakket en wij zorgen ervoor dat alles aan boord wordt geleverd op de dag van vertrek. Dat scheelt u een hoop gesjouw met boodschappen, bespaart ruimte in de bagage en u heeft bij de start van de zeiltocht meteen ontbijt, lunch, diner en kleine snacks in de juiste hoeveelheden aan boord.

Natuurlijk kunt u het eten en drinken uiteraard ook zelf verzorgen. Alle schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken, waar u samen heerlijke maaltijden kunt bereiden.

De week zeilen is inclusief:

 • De huur van het schip, schipper en bemanning
 • Brandstof (max. 1 uur per dag)
 • Haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • Toeristenbelasting

De week zeilen is exclusief:

 • Activiteiten en excursies
 • Verzekeringen
 • Eten en drinken

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek het schip direct online

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken.