Populaire schepen met opstaphaven Harlingen

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Harlingen

Harlingen strand

Harlingen is niet alleen een bruisende havenstad, het heeft ook een prachtig en gezellig recreatiestrand. De perfecte plek om uit te ontspannen en genieten van de zon en het uitzicht op de Waddenzee en de haven van Harlingen na een dag zeilen.

Het strand aan de Westerzeedijk

Er zijn verschillende stranden in Harlingen, elk met zijn eigen charme en faciliteiten. Het strand aan de Westerzeedijk, ook wel de ‘Zeedijk’ genoemd, is het bekendste en meest populaire strand van Harlingen en ligt op slechts 10 minuten loopafstand van de haven. Het strand is in 1997 ontstaan toen het kanaal werd verdiept voor de zoutindustrie. Het zandstrand is breed en er is voldoende ruimte om te zonnen, spelen en wandelen en op het strand zijn ook diverse horecagelegenheden. 

Relaxen en genieten

Naast ontspanning en waterpret biedt het strand van Harlingen nog meer vertier. Zo kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken langs de kustlijn en genieten van het uitzicht op de Waddenzee en de voorbijvarende schepen. Ook zijn er speeltoestellen voor kinderen en een beachvolleyballveld voor wie sportief bezig wil zijn.

Op het strand van Harlingen is het ook mogelijk om te zwemmen. Er zijn weliswaar geen officiële zwemzones afgebakend en toezicht, maar door de ondiepe wateren en eb- en vloedbewegingen is het water meestal rustig en veilig. Toch is het raadzaam om goed op te letten en alleen te zwemmen als u zich daar prettig bij voelt.

In de zomermaanden moeten honden aangelijnd zijn, vanaf september tot april is het strand een losloopgebied.