Populaire schepen met opstaphaven Harlingen

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Harlingen

Harlingen strand

Het Harlinger Strand is in 1997 ontstaan toen het kanaal werd verdiept voor de zoutindustrie en tegenwoordig staat het strand bekend als een fijne plek om te ontspannen, zwemmen of diverse (water)sporten uit te oefenen. Zeilers, kanoërs, surfers; vele sportfanaten zijn verliefd geworden op het Harlinger Strand en haar ideale golfen. 
Vanaf het strand heeft u een uitzicht op het zoute water van de Waddenzee en op de haven van Harlingen, welke op slechts 10 minuten loopafstand ligt. 
Sinds 2003 organiseert Stichting Nederland Schoon elk jaar de wedstrijd ‘Schoonste Strand van Nederland’. Na verschillende – onaangekondigde – inspecties van alle 92 stranden in Nederland, heeft ook het Harlinger Strand een beoordeling gekregen: 4 van de 5 sterren! Dit betekent dat het strand een 9 als rapportcijfer heeft gekregen. Niet alleen blijft er weinig zwerfvuil achter op het strand, ook het zwemwater is van uitstekende kwaliteit. Dit heeft Wetterskip Fryslan – het Waterschap Friesland – geconstateerd, zij controleren regelmatig de kwaliteit van het water.
Er is een (deels betaalde) parkeerplaats aan de Westerzeedijk en ook aan horecagelegenheden en toiletten is gedacht. In de zomermaanden moeten honden aangelijnd zijn, vanaf september tot april is het strand een losloopgebied.