Populaire schepen met opstaphaven Harlingen

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Harlingen

Harlinger Aardewerk & Tegelfabriek

Harlingen is een prachtige historische stad die bekend staat om zijn mooie grachten, indrukwekkende gebouwen en traditionele zeilschepen. Als u deze stad bezoekt met een traditioneel zeilschip en op zoek bent naar een leuke activiteit aan wal, dan is een bezoek aan de Harlingen Aardewerk en Tegelfabriek zeker een aanrader.

Vakmanschap sinds 1598

De Harlingen Aardewerk en Tegelfabriek is een unieke attractie in de stad waar u kennis kunt maken met de rijke geschiedenis van het aardewerk en de tegelproductie in Harlingen. De fabriek werd opgericht in 1598 en heeft een lange en boeiende geschiedenis. Hier kunt u zien hoe ambachtslieden op traditionele wijze aardewerk en tegels produceren.

Van klassiek tot design

Het is niet alleen een interessante plek voor liefhebbers van geschiedenis, maar ook voor kunstliefhebbers. De producten die hier worden geproduceerd zijn namelijk van hoge kwaliteit en worden nog steeds volgens traditionele methoden gemaakt. Het resultaat zijn prachtige stukken aardewerk en tegels die een perfecte weerspiegeling zijn van het vakmanschap uit vervlogen tijden.

Workshops

Een bezoek aan de Harlingen Aardewerk en Tegelfabriek is niet alleen informatief en leuk, maar ook interactief. U kunt hier namelijk deelnemen aan workshops en zelf leren hoe u aardewerk en tegels kunt maken. Deze workshops zijn geschikt voor jong en oud en zijn een perfecte manier om een leuke en creatieve middag door te brengen in Harlingen.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in een bezoek aan de Harlingen Aardewerk en Tegelfabriek? Bekijk de website van de Harlinger Aardewerk & Tegelfabriek voor meer informatie, de openingstijden en speciale arrangementen voor groepen.