Populaire schepen met opstaphaven Harlingen

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Harlingen

Museum Het Hannemahuis

Bezoek tijdens uw zeiltocht het Hannemahuis museum en ervaar de geschiedenis van Harlingen! Een must-see als u meer wilt weten over deze stad. Het museum is gevestigd in een prachtig monumentaal pand uit de 17e eeuw en biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van deze havenstad.

Het Hannemahuis in Harlingen

Het Hannemahuis museum heeft een uitgebreide collectie van objecten, afbeeldingen en informatie over de geschiedenis van Harlingen en haar omgeving. Het museum biedt u een uniek inkijkje in de rijke maritieme geschiedenis van de stad, met een schat aan informatie over de haven, de scheepsbouw, de visserij en het leven op zee en aan wal.

Een van de hoogtepunten van het museum is de collectie "Harlingen in oorlogstijd", waar u meer kunt leren over het dagelijkse leven tijdens de Tweede Wereldoorlog in deze kleine kuststad. Deze bijzondere collectie geeft een indrukwekkend beeld van de omstandigheden en de uitdagingen waarmee de inwoners, en vooral de vissers, werden geconfronteerd.

Naast deze collecties biedt het Hannemahuis museum ook regelmatig speciale tentoonstellingen over verschillende onderwerpen, zoals kunst, cultuur en historie. Deze tijdelijke tentoonstellingen zijn altijd zeer informatief en interessant en bieden een prachtige aanvulling op de vaste collectie.

Ook aan de jonge bezoekers is gedacht. Voor hun zijn er diverse speurtochten.

Het museum biedt een fascinerende reis door de tijd, van de oude scheepsbouw tot de moderne tijd, en biedt u een uniek inzicht in de cultuur en het leven van deze prachtige havenstad aan de Waddenzee.