Deze damesgroep kan niet buiten hun jaarlijkse zeilreis I Klantervaring

Is zeilen geschikt voor dames? Deze damesgroep zeilt al 20 jaar

Ruim twintig jaar gaat de damesgroep van de Düsseldorfse gemeentewerken al met een zeilschip van NAUPAR op pad. En deze traditie verveelt nog steeds niet! Sterker nog ze kunnen niet meer buiten de jaarlijkse zeilreis! Het water lokt elk jaar weer en zelfs na al die jaren is elke reis nog steeds een bijzondere belevenis.

Dit jaar gingen ze op pad met de Succes. Met deze tweemastklipper zeilden ze een week lang over het IJsselmeer “Samen de zeilen hijsen, koken, heel veel kletsen, een beetje dollen, lachen, genieten en op een kleine ruimte samen zijn” omschrijft Doris Dreßler in het kort de gezamenlijke zeiltrip en stemming aan boord. “Het is altijd weer een bijzondere gebeurtenis, de hele dag op het water zijn.”

Zeilen is niet alleen een mannending

“Zeilen een mannendomein? Totaal niet!” reageert Doris snel. Ook al waren het de mannen die de groep destijds heeft aangestoken. “Zij kwamen met zulke enthousiaste verhalen thuis, dat we meteen dachten: dat kunnen we ook.” Eenmaal voor de eerste keer aan boord, waren ze meteen verkocht. De groep is een bonte mix: de jongste is achtentwintig en de oudste eenenzeventig jaar. Ondertussen komen ook oud-collega’s, zussen en vriendinnen mee. Elk jaar varen ze een hele week, van maandag tot zondag. “We hebben al zoveel leuke dingen gezamenlijk aan boord beleefd. Nog even en we worden samen oud aan boord” vult Doris gekscherend aan. 

Bijzondere atmosfeer aan boord

Tijdens de vele vaartochten hebben ze gefietst, zijn ze van een schip in het water gesprongen, hebben ze de Waddeneilanden en vele historische stadjes rond het IJsselmeer ontdekt en hebben ze tijdens een droogvalsessie op het Wad gebarbecued op de zeebodem. In al die jaren hebben ze veel gezien en meegemaakt. Elk jaar is het weer bijzonder mooi. “Maar het maakt eigenlijk niet uit waar we zijn. Met de bijzondere atmosfeer aan boord is het overal mooi!” vult Doris enthousiast aan. Als ervaren reiziger in Nederland heeft ze voor andere zeilers nog wel een paar tips van dingen die je tijdens een zeiltocht zeker niet moet overslaan. Voor natuurliefhebbers is Vlieland een echte highlight. En voor een bezoek aan een leuk café zijn Terschelling en Hoorn zwaar favoriet bij de groep. Ze hebben de reis voor volgend jaar al geboekt. Want ook deze willen ze zeker niet missen!

Krijgt u ook zin om metde Succes of een ander schip het IJsselmeer of de Waddeneilanden te ontdekken? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor uw bedrijfsuitje of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg!