Nautische kerstversiering maken met de kids

Nautische kerstversiering maken met de kinderen

Hebben jullie ook zo’n zin in de feestdagen? Eindelijk tijd voor familie en vrienden. Gezellig samen leuke dingen doen met de kids. Zoals hangers maken voor in de kerstboom. Herinneringen voor het leven, die elke kerst weer terug komen. Natuurlijk kun je ornamenten kopen, maar nog leuker is het om ze zelf te maken. In deze blog de leukste nautische kerstdecoratie die jullie zelf kunnen maken en knopen. Zet een gezellig kerstmuziekje op, pak wat lekkers te drinken en ga samen aan de slag. Deze kerst hoeven jullie je zeker niet te vervelen. 

DIY Nautische kerstballen

Jingle bells, jingle bells, met deze nautische hangers voor in de kerstboom komen jullie nog meer in kerststemming. En je hebt niet veel nodig. Alleen karton (wij gebruikten de achterkant van een oud kladblok), een schaar, een paar kwasten, wat verf en een beetje creativiteit. Print deze nautische kerstballen, knip ze uit, kleur ze samen met de kinderen in en hang ze in de boom. Als dat geen leuke kerstherinnering wordt.

Gebruik zeemansknopen in de kerstboom

Zoek je iets meer uitdaging en vind je het leuk om te knopen? Maak dan een ornament van touw of paracord en knoop bijvoorbeeld een apenvuist.

Deze zeemansknoop wordt normaal aan boord van schepen gebruikt bij het aanmeren. De meertouwen zijn vaak te zwaar om in een keer naar de kant te gooien. Daarom slingert men eerst een dunner touw naar de kant. Aan het uiteinde van dit dunne touw zit een apenvuist geknoopt, zodat het touwtje iets meer gewicht krijgt bij het slingeren. Op de kant vangt men de apenvuist op, legt het dunne touw om een meerpaal en gooit het dan terug naar het schip. Aan de andere kant van het dunne touw zit de grote meertouw vast geknoopt, die ze via het dunne touw zo naar de kant en weer terug naar het schip trekken. Handig toch?

De knoop is naast heel functioneel, ook nog eens zeer decoratief en mag zeker niet ontbreken in jullie nautische kerstboom.En als je toch lekker bezig bent met knopen en nog wat paracord over hebt, knoop dan meteen een paar leuke kerstbomen. Super-easy en het staat heel leuk.Met deze speciale kersthangers wordt jullie kerstboom toch nog een beetje nautisch en hoeven jullie het zeilen niet helemaal te missen. 

Kerst-bingo

Even tussendoor wat anders doen? Speel deze super gezellige kerst-bingo met de kids. Op de bingo-kaarten staan tekeningen die allemaal iets met kerst te maken hebben, van de kerstman tot een stel schaatsen en natuurlijk ook warme chocolademelk. Plaatjes die de kinderen snel herkennen. In deze kerst-bingo set zit een overzichtskaart en 6 speelkaarten.

Hoe speel je de kerst-bingo met de kinderen?

  • Print alle speelkaarten + de overzichtskaart
  • Knip de overzichtskaartjes uit en leg ze omgekeerd op een stapel
  • Geef iedereen voldoende fiches om de plaatjes af te dekken, dit kunnen natuurlijk ook gezellige kerst-smarties in groen en rood zijn
  • Draai een overzichtskaartje van de stapel om en zeg wat je ziet
  • De kinderen dekken het plaatje af met een fiche of smarties op hun speelkaart
  • Degene die als eerste 5 op een rij heeft, heeft de kerst-bingo gewonnen.

Tip: Als je de kaarten lamineert, kun je het spel vaker spelen.

Fijne feestdagen! Team NAUPAR

Meer lezen?

Zeemansknopen I Zeemannen en bijgeloof I Tips voor organiseren uitje I Familieweekend op een schip