Nieuws I De pers in Batavia!

Donderdag 28 mei bracht veel pers een bezoek aan Batavia. Stichting Batavia Promotie organiseerde namelijk een persdag en nodigde hier verschillende Duitse, Nederlandse, toeristisch & watersport gerelateerde perscontacten voor uit. Na een hartelijk welkom door Querine van Osch en een lekker kopje koffie en thee, werd er begonnen aan een bijzonder programma waarbij de veelzijdigheid van het gebied getoond werd.

Onontdekte schatten

De dag begon met een rondleiding op de Bataviawerf en bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (Scheepsarcheologie), waarbij geïnteresseerden vragen konden stellen. Vervolgens wandelde de groep naar de Bataviahaven om daar aan boord te gaan van zeilschip de Soeverein. Tijdens de wandeling ontdekte men hoe uitgestrekt het gebied van Batavia is en wat er nog meer schuilgaat achter de muren van Batavia Stad.

Lunch op het water

Eenmaal aan boord van de Soeverein, uit de vloot van NAUPAR, werd er uitgevaren voor een vaartocht over het Markermeer. Tijdens een toespraak door Pouwel Slurink, namens het bestuur van Batavia Promotie, kon men genieten van een heerlijke lunch. Eenmaal terug aan wal, werd de groep hartelijk welkom geheten in het Nieuw Land, waar men in tweegroepen een korte rondeleiding kreeg.

Verassend einde van de dag

Na het bezoek aan Nieuw Land ging de groep door naar Koekoekbierbrouwerij, happerij & tapperij. Hier stonden na afloop van een korte rondleiding, hapjes en drankjes klaar. Na een toost op de inspiratievolle dag, kreeg iedereen "shopgeld" van Batavia Stad. Met dit presentje, wat goed in de smaak viel, en een goed gevulde goodiebag, kon men na afloop zelf zijn eigen weg vervolgen, al wandelend, shoppend of richting huis.

Geslaagde dag

Dat de dag geslaagd is, blijkt wel uit de vele reacties die de organisatie naderhand heeft mogen ontvangen van de deelnemende pers. Zo schrijft Gees Huizing , uitgever van de Nationale Recreactiekrant, "Wauw...... wat een fantastische dag…. Super ....... informatief…… ontspannend....... leerzaam.....”. "Nogmaals wil ik je bedanken voor de leuke en interessante dag bij Batavia. Een echte eye opener waar ik zeker wat mee kan op kids and trips”, schrijft Marije Smit, freelancer. De persdag in Batavia is er één geworden waar de organisatie met veel trots op terug kan kijken.

Meer lezen?

NAUPAR is Gastheer van het Landschap Nationaal Park Nieuw Land I Unieke replica vaart weer I Op expeditie naar de Marker Wadden I NAUPAR verbant wegwerwaterflessen