Teamwork staat op de eerste plaats bij een schooluitje op een zeilschip

Blog Klassenfahrt am erste stelle

Een schooluitje op een schip is bijzonder goed voor het ontwikkelen van een sterke teamgeest en teambuilding. Maar dan wel zonder dat er al te veel nadruk op ligt. Terwijl de leerlingen veel plezier beleven aan het zeilen, navigeren en besturen van een schip en samen koken ontstaat er binnen no time op een natuurlijke manier een hechte groep. Want zonder een goede samenwerking komt het schip gewoonweg niet vooruit. Na de reis zijn nieuwe vriendschappen geboren en eindigen de leerlingen als een hecht team.

Leer samen de kunst van het zeilen

Zeilervaring is niet nodig. Dit leren de leerlingen wel in de praktijk, tijdens de zeiltochten over het IJsselmeer, de Friese meren of de Waddenzee. Tijdens het zeilen valt van alles te beleven. Zo kunnen de leerlingen meehelpen met het hijsen van de zeilen, navigeren of mogen ze even plaats nemen achter het roer van een het schip. De schipper en crew geven tijdens de tocht goede instructies, zodat iedereen kan meehelpen en er ontstaat van zelf een goede samenwerking aan boord.

Maak nieuwe vrienden

Tijdens de zeiltocht trekken de leerlingen veel met elkaar op. Tijdens het zeilen, koken, samen eten de spelletjes avonden of het samen ontdekken van een stadje aan het IJsselmeer. Zells als alle  zeilen zijn gehesen en het schip over het water vaart, hebben de scholieren voldoende tijd om de nieuwe ervaringen met elkaar uit te wisselen. Zo ontstaan er makkelijk nieuwe vriendschappen en vormt zich al snel een hecht team.

Terugblik op een geslaagd schooluitje

Zodra de scholieren een paar dagen samen hebben gevaren, gezellige avonden aan boord hebben beleefd en  elkaar beter hebben leren kennen, is de klas een sterk team geworden. De groep weet hoe ze taken gezamelijke het beste kunnen aanpakken en de samenwerking gaat bijna vol automatisch. Deze bijzondere ervaringen  zal de groep niet snel vergeten.

Meer informatie over een schooluitje op een zeilschip?

Wilt u de  de samenwerking binnen de klas versterken en laten zien hoe het is om op een ander te kunnen vertrouwen? Dan is een schooluitje aan boord van een van onze NAUPAR-schepen precies wat u zoekt! Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij weten precies welk schip het beste past bij uw groep en informeren u graag over de talloze mogelijkheden.