Girls scoutgroep beleeft een ontspannen week aan boord van de tjalk Zorg met Vlijt I Klantervaring

Girls scoutgroep Zorg met Vlijt

Al zesentwintig jaar vaart de Duitse Girls scoutgroep St. Georg uit het bisdom Trier met de schepen van NAUPAR. Natuurlijk hangt het van de groepsgrootte af met welk schip ze varen. Maar als het even kan, stappen ze het liefste aan boord bij schipper Jonas van de Zorg met Vlijt. Ze gaan al heel wat jaren terug en kennen de schipper nog van de tijd dat hij als maat mee voer op de Tjalk.

Ook dit jaar verwelkomt schipper Jonas de 14 vrouwen tussen 20 en 50 jaar weer enthousiast op zijn schip Zorg met Vlijt. De meeste dames uit deze groep heeft hij de fijne kneepjes van het zeilen bijgebracht. Hierdoor vinden de dames moeiteloos hun weg op het schip en blijft er meer tijd over voor zinvolle dingen.

Elk jaar een nieuwe bestemming

De vrouwen kennen inmiddels de meeste plaatsen rond de Nederlandse wateren en hebben allemaal wel een favoriete bestemming. Maar ze proberen toch elk jaar weer iets nieuws te ontdekken. “En dat lukt nog steeds, ook na zesentwintig jaar” vertelt Anke Jungreichert, een van de dames van de groep. Zo zijn ze tijdens deze tocht bij het strand van eiland Texel voor anker gegaan. “Dat was echt een coole belevenis” vervolgt ze in vervoering.

Ook het kleine pittoreske Urk werd voor het eerst bezocht en heeft de groep met haar charme betoverd. Een andere interessante locatie was het Ketelmeer. Maar de meest favoriete bestemming van de groep is en blijft toch wel het eiland Schiermonnikoog. Een tocht zonder een bezoek aan de Waddenzee is ondenkbaar. De atmosfeer is zo bijzonder. De wind en de getijden nemen onze agenda over. Het is wat het is. Niet meer niet minder. Buitengewoon.

Koers naar ontspanning

Het zeilen is een moment van bijtanken. Tijd speelt geen rol. De dames zitten aan dek, zonnen, kletsen, genieten, lezen, maar musiceren en zingen ook graag ‘s avonds. Iedereen ontspant en neemt wel een positief moment van deze zeiltocht mee naar huis in haar bagage.

Zelf koken? Ja graag, maar wel snel en makkelijk

Natuurlijk moeten ze aan boord ook eten. Maar niet te moeilijk graag. Het is immers vakantie! De dames van de padvinderij uit Trier kennen hun prioriteiten. “Ja, we koken zelf, maar wel makkelijk en snel. We genieten liever van de tijd aan dek.” Wat uiteindelijk op het menu staat verandert elk jaar. Alleen spaghetti met gebakken krabben en haring met aardappelen zijn terugkerende onderdelen op ons menu.

Harmonie is belangrijkste bij het zeilen

Hoe mooi de meeste steden zoals Workum, Terschelling of Urk ook zijn, het belangrijkste tijdens elke reis  zijn toch wel de mensen aan boord. Niet alleen van onze groep, maar ook de bemanning. De manier waarop de schipper en de maat met elkaar omgaan en samenwerken zijn ook belangrijk. Als zij opereren als een geweldig team heeft dat ook invloed op onze groep. Misschien is dat wel het geheim van de Zorg met Vlijt. Schipper Jonas en zijn maat zijn in balans. Daarnaast reageren ze op alle wensen van de gasten en staan ze open voor nieuwe bestemmingen. Hun enthousiasme straalt gewoon af op de hele groep.

Ook een keer ontspannen mee zeilen met de Zorg met Vlijt?

Wil je ook een keer een trip maken op de Zorg met Vlijt? Bekijk direct de beschikbaarheid of neem contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen je graag meer over de vele mogelijkheden voor een ontspannen trip op deze bijzondere tjalk.

Meer lezen?

Alles aan het schip de Zorg met Vlijt is bijzonder I Verrassend weekendje weg naar EdamUitwaaien op de WaddeneilandenVerschillende typen schepen I Leuke weekendjes weg met een schip